-

Οι άγνωστοι αστικοί μύθοι της Ιαπωνίας που θα προκαλύσουν αυπνίες ακόμα και στους ατρόμητους

Ιαπωνία
Μυστήρια

Κάθε χώρα έχει τους αστικούς της μύθους. Θρυλικά πλάσματα κάθε μορφής και είδους πρωταγωνιστούν… σε ιστορίες που προκαλούν φόβο και τρόμο.

Οι αστικοί μύθοι της Ιαπωνίας όμως είναι ικανοί να προκαλέσουν αϋπνίες ακόμα και στους πιο ατρόμητους.

Έχετε κουράγιο να τους διαβάσετε;

1. Jinmenken

Τα Jinmenken είναι μοναχικά πνεύματα με μορφή σκύλου και ανθρώπινο πρόσωπο που τρέχουν με τέτοια ασύλληπτη ταχύτητα που δεν τα πιάνει το μάτι σου.

Μιλάνε κιόλας, αλλά μόνο για να σου ζητήσουν να τα αφήσεις στην ησυχία τους. Όχι ότι υπάρχει περίπτωση να θελήσεις να κάνεις παρέα μαζί τους, αν τα συναντήσεις ποτέ.

2. Tomino’s Hell

Tomino’s Hell ονομάζεται ένα γιαπωνέζικο ποίημα που γράφτηκε γύρω στο 1900 και μιλά για το “ταξίδι” ενός αγοριού στον κάτω κόσμο. ο αστικός μύθος λέει ότι αν διαβάσεις το ποίημα δυνατά, θα πεθάνεις.

3. Hanako-san ή Toire no Hanako-san (Η Hanako της Τουαλέτας)

Ο θρύλος της Hanako-san είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος στα δημοτικά σχολεία της Ιαπωνίας.

Πρόκειται για ένα κοριτσάκι που αυτοκτόνησε στις τουαλέτες του σχολείου και υποτίθεται ότι βρίσκεται ακόμα εκεί. Για να ξέρετε, είναι η τρίτη τουαλέτα στη σειρά.

Διαβάστε επίσης: Γυναίκες αράχνες που καλύτερα να μην βρεθείς στο δρόμο τους

4. Aka Manto (Κόκκινη Κάπα)

Ακόμα ένα φάντασμα που κατοικεί σε τουαλέτες. Αν πετύχεις το Aka Manto, θα σου ζητήσει να διαλέξεις ανάμεσα σε κόκκινο και πράσινο χαρτί υγείας.

Αν διαλέξεις το κόκκινο θα αρχίσεις να αιμορραγείς μέχρι θανάτου. Αν διαλέξεις το πράσινο θα σε στραγγαλίσει επί τόπου. Προφανώς, η σωστή απάντηση, είναι “δεν θέλω χαρτί” (ίου).

5. Το Χωριό Inunaki

Ο θρύλος λέει πως το Inunaki είναι μια μικρή απομονωμένη πόλη όπου ζει και βασιλεύει η αναρχία καθώς δεν υπάρχουν κανόνες ούτε νόμοι. Μπορείς να κλέψεις, να σκοτώσεις ακόμα και να φας όποιον θέλεις. Κανείς δεν έχει επιβεβαιώσει την ύπαρξή του αλλά υποτίθεται ότι κανείς δεν γύρισε ποτέ ζωντανός από το Inunaki.

Δείτε ακόμα: Mόνο στην Ιαπωνία – Εικόνες που αποδεικνύουν ότι τα λάθη τους είναι σωστά!

6. Kuchisake-onna …

6. Kuchisake-onna

Αυτός ο δαίμονας είναι γνωστός ως “η γυναίκα με το χαραγμένο πρόσωπο”.

Λένε ότι κυκλοφορεί φορώντας μια χειρουργική μάσκα και ρωτά τους περαστικούς αν είναι όμορφη. Αν πεις όχι θα σε σκοτώσει. Αν πεις ναι θα βγάλει τη μάσκα και θα σε ξαναρωτήσει. Αν πεις όχι θα σε σκοτώσει. Αν πεις ναι θα σου σκίσει το πρόσωπο κατά μήκος του στόματος για να μοιάζεις όπως εκείνη.

7. Gozu

Ελάχιστοι γνωρίζουν την ιστορία του Gozu, ενός πλάσματος με κεφάλι αγελάδας.

Λένε ότι είναι τόσο τρομακτική που αν σου τη διηγηθεί και μόνο κάποιος θα πάθεις τέτοια κρίση πανικού που θα πεθάνεις. Το σώμα σου θα αρχίσει να τρέμει αλλά δεν θα μπορείς να σταματήσεις να ακούς τη ιστορία. Θα τρέμεις μέχρι να πεθάνεις από φόβο.

8. Το Κορίτσι που Ζει στο Κενό

Σύμφωνα με ένα γιαπωνέζικο θρύλος, υπάρχει ένα πνεύμα που ζει στο κενό που αφήνουν πράγματα, όπως πχ οι μισάνοιχτες πόρτες ή τα διάφορα έπιπλα.

Αν το βλέμμα σου διασταυρωθεί με το βλέμμα του Κοριτσιού που Ζει στο Κενό, θα μεταφερθείς αυτομάτως στην κόλαση. Για αυτό μην κοιτάζεις ποτέ στο κενό.

9. Kunekune

Το πνεύμα Kunekune συναντάται στην ύπαιθρο, στα χωράφια. Έχει ακαθόριστη μορφή, σαν λευκή ομίχλη που κινείται όπως ένα μεγάλο σκουλήκι.

Προσοχή. Αν ανοίξεις το Kunekune θα τρελαθείς αυτομάτως.

10. Teke Teke

Αυτός ο θρύλος λέει πως κάποτε ένα τραίνο πάτησε μια γυναίκα και την έκοψε στα δύο.

Έκτοτε κυκλοφορεί με ένα δρεπάνι που κόβει στα δύο ανθρώπους και του μετατρέπει σε Teke Teke, όπως είναι κι αυτή.

11. Hitobashira (Ανθρώπινος Στύλος) …

11. Hitobashira (Ανθρώπινος Στύλος)

Σύμφωνα με μια αρχαία πρακτική, αν έχτιζες έναν άνθρωπο μέσα σε έναν πυλώνα, ο πυλώνας θα ήταν γινόταν πιο στιβαρός. Μέχρι σήμερα τα κτίρια με πυλώνες θεωρούνται στοιχειωμένα από τους ανθρώπους που έχουν χτιστεί μέσα σε αυτούς.

12. The Noppera Bo (Χωρίς-Πρόσωπο)

Είναι πλάσματα χωρίς πρόσωπο που ξεγελάνε τους ανθρώπους για να τους κλέψουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

13. Η κούκλα Okiku

Είναι μια κούκλα που πήρε το όνομά της από την ιδιοκτήτριά της, ένα κοριτσάκι που βρήκε τραγικό θάνατο σε ηλικία 2 μόλις ετών. Η οικογένεια της άτυχης μικρούλας προσευχόταν στην κούκλα της κάθε μέρα, μέχρι που τα μαλλιά της Okiku άρχισαν να μεγαλώνουν, φτάνοντας τα 25 εκατοστά.

Οι επιστήμονες που εξέτασαν την κούκλα διαπίστωσαν πως τα μαλλιά ήταν ανθρώπινα χωρίς να μπορούν να δώσουν καμιά εξήγηση πως αυτό κατέστη δυνατό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ