-

Η ομιλία της βουλευτή Vicky Foxcroft για το χαμό του μωρού της

Η ομιλία της βουλευτή Vicky Foxcroft για το χαμό του μωρού της
Οικογένεια
Ψυχολογία

Η βουλευτής του Εργατικού Κόμματος Vicky Foxcroft έδωσε ένα συγκλονιστικό λόγο τις προάλλες στη Βουλή των Κοινοτήτων, στον οποίο μίλησε για την αναπάντεχη εγκυμοσύνη της σε ηλικία 16 ετών και το πώς έχασε το μωρό της πέντε μέρες μετά τη γέννα.

Η ομιλία της βουλευτή Vicky Foxcroft για το χαμό του μωρού της

Η ομιλία της Foxcroft έγινε στο πλαίσιο μιας συζήτησης που ξεκίνησαν οι βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος Antoinette Sandbach και Will Quince, οι οποίοι έχουν βιώσει επίσης το χαμό ενός παιδιού και μίλησαν για αυτό το γεγονός.

Η Foxcroft, η οποία εκπροσωπεί το Lewisham και το Deptford, έκανε ολόκληρη τη Βουλή να δακρύσει καθώς αφηγούνταν με τρεμάμενη φωνή και εμφανή δυσκολία να συγκρατήσει και η ίδια τη συγκίνησή της, το πώς σκέφτηκε στην αρχή να δώσει το μωρό για υιοθεσία, πώς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δέθηκε μαζί του, πόσο περίμενε να γίνει «η καλύτερη μαμά του κόσμου» και πώς, έπειτα από μια σειρά επιπλοκών, το νεογέννητο μωρό της ξεψύχησε πέντε μέρες αφότου είχε έρθει στον κόσμο.

Το μωρό της Foxcroft, ένα κοριτσάκι με το όνομα Veronica, πέθανε αφότου ο ομφάλιος λώρος τυλίχθηκε γύρω από το λαιμό της κατά τον τοκετό επί 20 λεπτά, στερώντας της το οξυγόνο. Έμεινε πέντε μέρες ζωντανή χάρη σε μηχανική υποστήριξη, μέχρι που οι γιατροί είπαν στη Foxcroft πως δεν υπάρχει ελπίδα.

«Δεν έχω παιδιά σήμερα, επειδή ζω με το φόβο πως θα συμβεί το ίδιο πράγμα και δεν θα μπορούσα να το βιώσω δεύτερη φορά», είπε η βουλευτής. «Η απόλυτη αλήθεια είναι πως παλεύω ακόμα να μιλήσω για αυτό το θέμα στην οικογένειά μου και στους στενούς μου φίλους (…) Θέλω επίσης να ζητήσω συγγνώμη από τους πολλούς μου φίλους στους οποίους δεν το έχω πει ποτέ. Δεν είναι επειδή δεν ήθελα να το ξέρετε ή επειδή ντρεπόμουν, απλά μου είναι πολύ δύσκολο να μιλήσω για αυτό», πρόσθεσε.

Η Foxcroft μίλησε επίσης για τον τρόπο με τον οποίο την αντιμετώπισε ο κόσμος μετά το θάνατο του μωρού της. «Ως νεαρή γυναίκα που βίωνα αυτή την κατάσταση, ένιωθα πως ο περισσότερος κόσμος μου έλεγε εμμέσως πως θα έπρεπε να είμαι ευγνώμων για αυτό που συνέβη. Αλλά δεν ήμουν και δεν είμαι. Μου συμπεριφέρονταν σαν παιδί, όχι σαν μια μητέρα που θρηνούσε», είπε.

Μιλώντας για τη στιγμή που αποφάσισε να κλείσει τη μηχανική υποστήριξη που κρατούσε την κόρη της στη ζωή, η Foxcroft είπε «Δεν μπόρεσε ποτέ να κλάψει, να χαμογελάσει, αλλά την αγαπούσα και την ήθελα απελπισμένα. Εκείνη τη στιγμή κατάφερα να την κρατήσω στην αγκαλιά μου για πρώτη φορά μέχρι που η καρδιά της, τελικά, σταμάτησε. Δεν ήθελα να την αφήσω». Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ελπίζω πως κάποτε θα έρθει η μέρα που κανείς δε θα χρειαστεί να το περάσει αυτό. Θέλω οι νέες γυναίκες να ακούσουν το μήνυμά μου, στην εκλογική μου περιφέρεια και σε ολόκληρη τη χώρα, απλά για να σας πω πως δεν είστε μόνες σας».

Ο βουλευτής των Συντηρητικών, Nicholas Soames, που πήρε το λόγο μετά τη Foxcroft, είπε απευθυνόμενος στη Βουλή: «Ελπίζω πως όλη η Βουλή θα διαβάσει την ομιλία της αξιότιμης αυτής κυρίας και θα νιώσουν πως έκανε κάτι απίστευτα γενναίο και θαρραλέο σήμερα. Και προς τους αξιότιμους φίλους μου που πρότειναν να γίνει αυτή η συζήτηση, σας οφείλουμε τον μεγαλύτερο θαυμασμό».
Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ