-

Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών: 2 light συνταγές για να τα απολαύσεις

Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών: 2 light συνταγές για να τα απολαύσεις
Δίαιτα

Αν δεν υπήρχε παγκόσμια μέρα ζυμαρικών θα έπρεπε να την εφεύρουμε!

Ευτυχώς καθιερώθηκε το 1998 από την Ένωση των Ευρωπαίων Βιομηχάνων Ζυμαρικών με σκοπό να κάνει γνωστή στο κοινό την θρεπτική αξία και τη γεύση των ζυμαρικών.

Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών: 2 light συνταγές για να τα απολαύσεις

Τα ζυμαρικά μπορεί να είναι παρεξηγημένα από όσους κάνουν δίαιτα, όμως η αλήθεια είναι ότι μπορούν να είναι μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής (ειδικά αν επιλέξεις ζυμαρικά ολικής άλεσης) συνδυάζοντάς τα σωστά.

Δες δύο νόστιμες συνταγές για να απολαύσεις τα ζυμαρικά σου χωρίς τύψεις:

Light μακαρονάδα με λεμονάτο πέστο

Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών: 2 light συνταγές για να τα απολαύσεις - Εικόνα

1 συσκευασία μακαρόνια (σπαγγέτι)

110 γρ. Παρμεζάνα (πεκορίνο) κομμένη σε κυβάκια

6 κλων. Σκόρδο

2 κούπες φύλλα σπανάκι

1 κούπα φύλλα βασιλικού

Μισή κούπα κομμένα καρύδια

1/4 κούπας χυμό λεμόνι

1/4 κουτ.γλ. ξύσμα λεμόνι

Λίγο αλάτι

2 κουτ.γλ. ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση:

Βράσε νερό και ρίξε αλάτι.

Βράσε τα μακαρόνια για περίπου 12 λεπτά (δες τις οδηγίες της συσκευασίας)

Στράγγιξέ τα και σέρβιρέ τα σε μια πιατέλα.

Σε ένα μίξερ βάλε το τυρί, το σκόρδο, το σπανάκι, τον βασιλικό, τα καρύδια, τον χυμό, το ξύσμα και αλάτι.

Ρίξε λίγο ελαιόλαδο στο μείγμα και ανακάτεψε τη σάλτσα με τα μακαρόνια.

Καλή όρεξη!

 

Μακαρονάδα με σάλτσα κάπαρη-σκόρδου

Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών: 2 light συνταγές για να τα απολαύσεις - Εικόνα1

170γρ. σπαγγέτι

4 κλων. σκόρδου

Χυμό από μισό λεμόνι

1 κούπα ζωμό κοτόπουλο

2 κουτ.σούπας κάπαρη

2 κουτ.σούπας βούτυρο

1/4 κούπας λευκό κρασί

 

Εκτέλεση:

Βράσε τα μακαρόνια al dente σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας τους

Στράγγιξέ τα και βάλ’ τα σε μια πιατέλα

Σε ένα κατσαρολάκι ή τηγάνι λιώσε μια κουταλιά βούτυρο

Πρόσθεσε το σκόρδο και ανακάτεψε μέχρι να αλλάξει χρώμα

Πρόσθεσε το κρασί και άφησε για λόγα λεπτά

Πρόσθεσε τον ζωμό, τον χυμό και την κάπαρη

Άφησε να σιγοβράσει και πρόσθεσε το υπόλοιπο βούτυρο και λίγο αλάτι

Ρίξε τη σάλτσα πάνω από τα μακαρόνια και σέρβιρε!
Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ