-

Παλαμάς: Ηρωίδα η γιαγιά που ζει στο πλημμυρισμένο σπίτι με την 6 μηνών εγγονή της

Συγκλονίζει η ιστορία της γιαγιάς από τον Παλαμά Καρδίτσας που μεγαλώνει μόνη τη μικρή εγγονή της και προσπάθησε να σώσει ότι σώζεται με όλες τις δυνάμεις της μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία.

Οι κάτοικοι στις πλημμυρισμένες περιοχές της Θεσσαλίας μετρούν ακόμα τις πληγές τους. Πολλοί είναι εκείνοι που προσπαθούν να ξαναμπούν στα σπίτια τους ενώ οι εθελοντές βρίσκονται δίπλα τους για να τους προσφέρουν όσα μπορούν.

Ο κ. Βαγγέλης Γκοτζαμπασόπουλος μίλησε στο MEGA για τη συγκλονιστική ιστορία μιας γιαγιάς η οποία μεγαλώνει μόνη της, την 6 μηνών εγγονή της, με το σπίτι της να έχει καταστραφεί από τις πλημμύρες.

Η κόρη της «έφυγε» από τη ζωή και έτσι η ηλικιωμένη γυναίκα ζει μαζί με τη μικρή εγγονή της. Όταν οι εθελοντές έφτασαν σπίτι της, η ίδια ζήτησε μόνο κάποια τρόφιμα για το παιδί και τίποτα άλλο. Το παιδί μάλιστα το είχε αφήσει για κάποιες ημέρες σε συγγενείς προκειμένου να καθαρίσει το σπίτι από τις λάσπες και όσα κακά είχε προκαλέσει η κακοκαιρία Daniel.

«Ξεκινήσαμε από την Αθήνα για να πάμε να βοηθήσουμε. Θέλω να σταθώ στο ότι ξεκινήσαμε στην αρχή με 1 αυτοκίνητο και γίναμε 11, που αυτό με συγκινεί ιδιαίτερα, είναι πολύ συγκινητικό. Την γιαγιά την βρήκαμε την δεύτερη φορά, και πηγαίνοντας εκεί, είδαμε πόση βοήθεια χρειάζονται οι άνθρωποι εκεί. Φτιάξαμε και νέα αποστολή και ξαναπήγαμε πάνω με είδη όπως στρώματα, πιτζάμες, παπλώματα, οι άνθρωπο δεν είχαν ούτε κάλτσες, ούτε εσώρουχα», είπε αρχικά.

«Πήγαμε στον Βλοχό, στην Μεταμόρφωση και σε άλλα χωριά. Ενημερώθηκα πως πήγε στην περιοχή η κ. Ζαχαράκη, και βρέθηκε στέγαση για την γυναίκα και τον παππού και για το 6 μηνών κοριτσάκι, την Παρασκευή-Μαρία. Και βρέθηκε στέγαση και για τις άλλες 3 εγγονές της, είναι 2 οικογένειες σε αυτό το σπίτι, είναι γιαγιά – πάππους και η 2χρονη, και άλλα 3 παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας, ο μπαμπάς της είναι στο χωριό ωστόσο το προσέχουν οι παππούδες το παιδί», συμπλήρωσε ο κ. Γκοτζαμπασόπουλος.

«Μάλλον το θέμα Κασσελάκη είναι πιο σημαντικό από τις πλημμύρες και αυτό που συνέβη στη Θεσσαλία»

Ο εθελοντής εξέφρασε στον «αέρα» και το παράπονό του τονίζοντας ότι η Θεσσαλία ξεχάστηκε από την πολιτεία ενώ οι καταστροφές και τα προβλήματα είναι ακόμα εκεί.

«Μάλλον το θέμα Κασσελάκη είναι πιο σημαντικό από τις πλημμύρες και αυτό που συνέβη στη Θεσσαλία. Έχω κουραστεί να βλέπω το πώς ξυπνάει ο κ. Κασσελάκης και 5-6 μέρες όλα τα κανάλια είχαν βάλει στον «πάγο» την Θεσσαλία. Με θλίβει το γεγονός ότι 20 μέρες μετά την καταστροφή ανέβηκαν πάνω εθελοντές και ενώ είδαμε άπειρα πράγματα τα οποία έδωσαν στους κατοίκους οι εθελοντές, δεν είδαμε ούτε μία ομάδα του Δήμου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν είναι μόνο αυτή η κυρία και η ιστορία αυτή, είναι πολλές ακόμη. Τα χωριά αποτελούνται κατά κύριο λόγο από ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας. Δεν φταίει η κυβέρνηση για τις καταστροφές. Ας αφήσει όμως ένα θετικό αποτύπωμα και να κάνει μία τομή. Ας πάρει μία πλαγιά του βουνού και να φτιάξει ένα νέο χωριό όπως γίνεται στο εξωτερικό. Δεν γίνεται να οργανώθηκε μία μικρή ομάδα σε λίγες ώρες και να μην μπορεί να οργανωθεί ένα κράτος», πρόσθεσε στο τέλος.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ