-

Το πανέμορφο χωριό χωρίς δρόμους που δε θα θέλατε να φύγετε ποτέ

Το Πανέμορφο Χωριό Χωρίς Δρόμους που Δε θα Θέλατε να Φύγετε Ποτέ

Το χωριό Giethoorn, στην Ολλανδία, είναι διάσημο για το μοναδικό του χαρακτηριστικό: δε θα βρείτε ούτε αμάξια, ούτε λεωφορεία ή οποιαδήποτε σύγχρονα ΜΜΜ.

Αυτό το ειδυλλιακό μικρό χωριό, που κάποτε ήταν γνωστό ως η «Βενετία της Ολλανδίας», δεν έχει δρόμους, αλλά μόνο κανάλια.

Η μετακίνηση με βάρκα είναι ο μόνος τρόπος να για να φτάσετε στο χωριό και την τριγύρω αγροτική περιοχή, που διαθέτει μοναδική ατμόσφαιρα ησυχίας, ξεκούρασης και άνεσης. Γεμάτο με γαλήνη, το Giethoorn ζει τη δική του ήρεμη ζωή.

Θα μας άρεσε πολύ η ιδέα να περνούσαμε λίγο χρόνο σε ένα τέτοιο μέρος. Φανταστείτε πως θα ήταν η ζωή εκεί: κάθε μέρα θα φτάνατε σπίτι με βάρκα, θα τη δένατε και θα απολαμβάνατε την εκπληκτική θέα από το σαλόνι σας. Ησυχία. Ομορφιά. Ηρεμία. Αλήθεια, τι άλλο χρειάζεστε;

Το Πανέμορφο Χωριό Χωρίς Δρόμους που Δε θα Θέλατε να Φύγετε Ποτέ - Εικόνα1

Το χωριό ιδρύθηκε το 1230 από μια ομάδα προσφύγων από τον νότο, που βρήκαν την περιοχή, όταν αναζητούσαν μέρος για να μείνουν. Όταν πρωτοέφτασαν, εντυπωσιάστηκαν από το πλήθος των κεράτων κατσίκας, που έμειναν μετά από μια μεγάλη πλημμύρα. Γι” αυτό και το μέρος ονομάστηκε Giethoorn, που σημαίνει «κέρατα κατσίκας».

Το Πανέμορφο Χωριό Χωρίς Δρόμους που Δε θα Θέλατε να Φύγετε Ποτέ - Εικόνα2

Το Πανέμορφο Χωριό Χωρίς Δρόμους που Δε θα Θέλατε να Φύγετε Ποτέ - Εικόνα3

Το Πανέμορφο Χωριό Χωρίς Δρόμους που Δε θα Θέλατε να Φύγετε Ποτέ - Εικόνα4

Με τα χρόνια, οι κάτοικοι βρήκαν μεγάλα κοιτάσματα τύρφης. Έσκαβαν για τύρφη, όπου τους βόλευε και άφηναν τρύπες στο έδαφος. Καθώς περνούσε ο καιρός, αυτές οι τρύπες μετατράπηκαν σε λίμνες, και στη συνέχεια στα κανάλια που βλέπουμε σήμερα, που μετέτρεψαν το χωριό σε μεγάλο τουριστικό προορισμό.

Το Πανέμορφο Χωριό Χωρίς Δρόμους που Δε θα Θέλατε να Φύγετε Ποτέ - Εικόνα5

Τα περισσότερα σπίτια στο χωριό βρίσκονται σε νησιά, που συνδέονται με 50 ξύλινες γέφυρες.

Το Πανέμορφο Χωριό Χωρίς Δρόμους που Δε θα Θέλατε να Φύγετε Ποτέ - Εικόνα6

Το Πανέμορφο Χωριό Χωρίς Δρόμους που Δε θα Θέλατε να Φύγετε Ποτέ - Εικόνα7

Τα περισσότερα σπίτια έχουν σκεπή από άχυρο. Τα παλιότερα χρόνια, μόνο οι πλούσιοι μπορούσαν να διαθέσουν κεραμιδένιες στέγες. Σήμερα, γίνεται το αντίθετο – μία αχυρένια σκεπή είναι πιο ακριβή.

Το Πανέμορφο Χωριό Χωρίς Δρόμους που Δε θα Θέλατε να Φύγετε Ποτέ - Εικόνα8

Το χωριό έγινε διάσημο τη δεκαετία του 1960, χάρη στον Ολλανδό σκηνοθέτη Bert Haanstra, που έκανε γυρίσματα στο μέρος για μια από τις ταινίες του.

Το Πανέμορφο Χωριό Χωρίς Δρόμους που Δε θα Θέλατε να Φύγετε Ποτέ - Εικόνα9

Το Πανέμορφο Χωριό Χωρίς Δρόμους που Δε θα Θέλατε να Φύγετε Ποτέ - Εικόνα10

Η περιήγηση στο χωριό γίνεται με βάρκες. Και άλλη μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: μόνο ηλεκτρικές μηχανές χρησιμοποιούνται στις βάρκες. Δεν επιτρέπεται πετρέλαιο ή βενζίνη.

Το Πανέμορφο Χωριό Χωρίς Δρόμους που Δε θα Θέλατε να Φύγετε Ποτέ - Εικόνα11

Το Πανέμορφο Χωριό Χωρίς Δρόμους που Δε θα Θέλατε να Φύγετε Ποτέ - Εικόνα12

Το Πανέμορφο Χωριό Χωρίς Δρόμους που Δε θα Θέλατε να Φύγετε Ποτέ - Εικόνα13

Θα σας άρεσε να μένετε εκεί; Μοιραστείτε μαζί μας τα σχόλιά σας και διαδώστε αυτές τις υπέροχες φωτογραφίες στους φίλους σας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ