-

Ένα πάρκο γεμάτο πυγολαμπίδες! Υπερθέαμα!

Οι λάτρεις των πυγολαμπίδων έχουν πλέον ένα πολύ σοβαρό λόγο για να επισκεφτούν το πρώτο θεματικό πάρκο στον κόσμο γεμάτο με τα αγαπημένα τους φωτεινά ζουζούνια!

Ένα πάρκο γεμάτο πυγολαμπίδες! Υπερθέαμα! - Εικόνα-0

Το θεματικό πάρκο με τις πυγολαμπίδες βρίσκεται στην πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι, στη Κίνα. Ένα πάρκο γεμάτο πυγολαμπίδες! Υπερθέαμα! - Εικόνα-1 Στο πάρκο υπάρχουν συνολικά 10.000 πυγολαμπίδες που δημιουργούν κάθε νύχτα ένα μοναδικό υπερθέαμα. Ένα πάρκο γεμάτο πυγολαμπίδες! Υπερθέαμα! - Εικόνα-2 Για πιο λόγο λάμπουν όμως οι πυγολαμπίδες; Οι πυγολαμπίδες περιέχουν μια χημική ουσία στην κοιλιά τους, που ονομάζεται λουσιφερίνη και όταν αυτή ενωθεί με το οξυγόνο και με ένα ένζυμο που ονομάζεται λουσιφεράση, η επακόλουθη χημική αντίδραση κάνει την κοιλιά τους φωτεινή. Ένα πάρκο γεμάτο πυγολαμπίδες! Υπερθέαμα! - Εικόνα-3

Ένα πάρκο γεμάτο πυγολαμπίδες! Υπερθέαμα! - Εικόνα-4 Το συγκεκριμένο είδος «φωτός» ονομάζεται «βιοφωτισμός» και χαρακτηρίζει ένα χημικό φως το οποίο παράγεται από την χημική αντίδραση μέσα σε ένα ζωντανό οργανισμό. Ένα πάρκο γεμάτο πυγολαμπίδες! Υπερθέαμα! - Εικόνα-5 Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι σε πρώτη φάση είναι ένας τρόπος να προσελκύσουν το άλλο φύλο. Ωστόσο είναι λίγο πιο περίπλοκο από αυτό: Υπάρχουν περισσότερα από 2.000 καταγεγραμμένα είδη πυγολαμπίδας κι έτσι προκειμένου να ξεχωρίζουν μεταξύ τους εκπέμπουν διαφορετικό φωτισμό.

Ένα πάρκο γεμάτο πυγολαμπίδες! Υπερθέαμα! - Εικόνα-6

Ένα πάρκο γεμάτο πυγολαμπίδες! Υπερθέαμα! - Εικόνα-7

Η αρσενική πυγολαμπίδα θα φωτίσει την κοιλιά της σε ένα συγκεκριμένο μήκος κύματος, και όταν η θηλυκή πυγολαμπίδα βλέπει ένα αρσενικό του είδους της «απαντάει» ανάβοντας και την δική της κοιλιά. Ένα πάρκο γεμάτο πυγολαμπίδες! Υπερθέαμα! - Εικόνα-8 Ο άλλος λόγος για τον οποίο λάμπουν πυγολαμπίδες ωστόσο είναι λιγότερο ρομαντικός: για να προσελκύουν την λεία τους. Καθότι επιδίδονται συχνά σε κανιβαλισμό, μερικά θηλυκά λάμπουν για να δελεάσουν το αρσενικό και στη συνέχεια να το φάνε! Ένα πάρκο γεμάτο πυγολαμπίδες! Υπερθέαμα! - Εικόνα-9 Το πάρκο με τις πυγολαμπίδες θα παραμείνει ανοικτό μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους και θα επαναλειτουργήσει ξανά από τον Μάιο του επόμενου έτους μέχρι τον Οκτώβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ