-
Ελάτε να δούμε μια νόστιμη και νηστίσιμη συνταγή!
Συστατικά:
Γιά τη φάβα
500 γρ φάβα Σαντορίνης
2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φύλλο δάφνης
1 σκελίδα σκόρδο
4 κ.σ. λάδι τρούφας
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
Για τη σαλάτα
30 φυλλαράκια μυρώνι
30 φυλλαράκια κόλιανδρο
20 φυλλαράκια μαιντανό
20 φυλλαράκια κάρδαμο
Γιά τη vinaigrette
1 κουταλιά σούπας balsamico
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Βράζουμε τη φάβα σε νερό και την ξεπλένουμε. Στη συνέχεια την καλύπτουμε με νερό. Προσθέτουμε το ένα κρεμμύδι, το σκόρδο και τη δάφνη, και τη βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό.
Χτυπάμε τη φάβα με το ραβδομπλέντερ για δύο λεπτά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη vinaigrette και αλατοπιπερώνουμε. Χρησιμοποιούμε 2 κουταλιές και ανακατεύουμε με τα χόρτα σε ένα μικρό μπόλ.
Ψήνουμε το χταπόδι στη σχάρα σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά περίπου. Όταν είναι έτοιμο το κόβουμε σε λεπτές διαγώνιες φέτες και το βουτάμε στη vinaigrette.
Στη μέση μιας πιατέλας απλώνουμε την φάβα. Πάνω στη φάβα και στο κέντρο του πιάτου τοποθετούμε λίγη σαλάτα. Γύρω γύρω στο πιάτο βάζουμε το χταπόδι και το περιχύνουμε με την υπόλοιπη vinaigrette.