-

Τον πήραν στο ψιλό… τον Σούνακ για τα Γλυπτά – «Ακύρωσε το ραντεβού με Μητσοτάκη γιατί έσπασε τα Ελγίνεια Μάρμαρα»

Επικαιρότητα

Σάλος έχει προκληθεί μετά το διπλωματικό φάουλ του βρετανού πρωθυπουργού, Ρίσι Σούνακ, ο οποίος ματαίωσε τη συνάντηση με τον έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Αιχμή του δόρατος στάθηκαν οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη για τα Γλυπτά του Παρθενώνα στο BBC. Το ίδιο το βρετανικό δίκτυο μετέδωσε την εξέλιξη, συνδέοντάς την με τη συνέντευξη.

Ακόμα και Βρετανοί τάσσονται υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών στην Ελλάδα και χαρακτηρίζουν «μικροπρεπή» τη συμπεριφορά του βρετανού πρωθυπουργού. «Εκφράζω την απογοήτευσή μου που ο βρετανός πρωθυπουργός ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντησή μας λίγες ώρες πριν να πραγματοποιηθεί» αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Όποιος πιστεύει στην ορθότητα και τη δικαιοσύνη των θέσεών του δεν φοβάται ποτέ τα αντίθετα επιχειρήματα» πρόσθεσε.

Τη στάση του Ρίσι Σούνακ επέκρινε και ο γνωστός λογαριασμός του twitter «LeChouNews» που σατιρίζει την επικαιρότητα, δίνοντας μια… διαφορετική οπτική στις εξελίξεις. Ο λογαριασμός δεν μπορούσε να μην «τρολάρει» την ακύρωση της συνάντησης ανάμεσα στον βρετανό και τον έλληνα πρωθυπουργό.

Έτσι, ανάρτησε μια φωτογραφία μοντάζ, που δείχνει τον Ρίσι Σούνακ απογοητευμένο μπροστά σε σπασμένα αγάλματα. «Ο Ρίσι Σούνακ ακυρώνει τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, αφού κατά λάθος έσπασε ένα από τα ελγίνεια μάρμαρα κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο μουσείο» αναφέρεται στη λεζάντα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ