-

Το πλωτό ξενοδοχείο που ίσως είναι το φτηνότερο στον κόσμο

Το πλωτό ξενοδοχείο που ίσως είναι το φτηνότερο στον κόσμο
Απίστευτα
Παράξενα Σπίτια

Στην περιγραφή «πλωτό ξενοδοχείο» πολλοί αρχίζουν να φαντάζονται σπίτια πάνω στο νερό, όπως στις Μαλδίβες, πισίνες υπερχείλισης, κρυστάλλινες θάλασσες και μια δροσερή αύρα να τους χαλαρώνει μέχρι ύπνωσης. Καμία σχέση.

Εν προκειμένω, το ξενοδοχείο «Faridpur Hotel» στη Ντάκα του Μπαγκλαντές δεν διαθέτει ούτε στρώματα στα κρεβάτια ούτε και δωμάτια για την ακρίβεια, καθώς οι επισκέπτες κοιμούνται όλοι μαζί, σε ενιαίο χώρο, σε κουκέτες.

Εργαζόμενοι και τουρίστες όμως συρρέουν, σύμφωνα με τη Daily Mail, στο ξενοδοχείο Faridpur επειδή η διαμονή εκεί κοστίζει μόλις 31 σεντς ή 33 λεπτά του ευρώ.

Αυτά τα φτηνά πλωτά ξενοδοχεία άρχισαν να πρωτοεμφανίζονται στη Ντάκα τη δεκαετία του ’50 κυρίως φιλοξενώντας ινδουιστές εμπόρους που έφταναν στη Ντάκα για δουλειές μέσω του ποταμού Buriganga. Με τον καιρό πλήθαιναν αλλά μετά την ανεξαρτησία της χώρας περιορίστηκαν σημαντικά.

Το Faridpur αποτελείται από πέντε πλωτούς χώρους και οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση στο κρεβάτι τους, τρεχούμενο νερό και τουαλέτες κι ένα μικρό ντουλάπι για να βάλουν τα πράγματά τους.

Δεν υπάρχουν τηλεοράσεις ούτε τραπεζαρία, όσο για στρώματα ούτε λόγος.

«Έχουμε πάντα γύρω στους 40 επισκέπτες στο ξενοδοχείο μας και μένουν ακόμα και για τρεις μήνες εδώ», είπε ο 46χρονος ιδιοκτήτης του Faridpur, Muhammad Mustafa Miyan.

Το ξενοδοχείο έχει και 48 δωμάτια με ιδιωτικό χώρο και κανονικό κρεβάτι αλλά με το ελάχιστο αντίτιμο των 33 λεπτών του ευρώ ο επισκέπτης εξασφαλίζει ένα κρεβάτι σε ενιαίο χώρο.

Για τα κανονικά δωμάτια το κόστος μόλις ξεπερνά το 1 ευρώ.

Ο 55χρονος Siraj Mohammad, έμπορος φρούτων, μένει εδώ και σαράντα χρόνια σε πλωτά ξενοδοχεία κατά τις διαρκείς μετακινήσεις του μεταξύ της Ντάκα και της πόλης του και με τα χρόνια έμαθε να νιώθει άνετα και να αποδέχεται τις λίγες παροχές τους.

«Ερχόμουν στη Ντάκα πριν την ανεξαρτησία, τότε υπήρχαν πάνω από 50 τέτοια ξενοδοχεία στον ποταμό Buriganga και ήταν βολικά και οικονομικά».

Το πλωτό ξενοδοχείο που ίσως είναι το φτηνότερο στον κόσμο - Εικόνα 1

Το πλωτό ξενοδοχείο που ίσως είναι το φτηνότερο στον κόσμο - Εικόνα 2

Το πλωτό ξενοδοχείο που ίσως είναι το φτηνότερο στον κόσμο - Εικόνα 3

Το πλωτό ξενοδοχείο που ίσως είναι το φτηνότερο στον κόσμο - Εικόνα 4

Το πλωτό ξενοδοχείο που ίσως είναι το φτηνότερο στον κόσμο - Εικόνα 5

Το πλωτό ξενοδοχείο που ίσως είναι το φτηνότερο στον κόσμο - Εικόνα 6

Το πλωτό ξενοδοχείο που ίσως είναι το φτηνότερο στον κόσμο - Εικόνα 7
Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ