-

Ποιο είναι το μυστικό για την ευτυχία – Τι έδειξε έρευνα

Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι γνωστό ότι βελτιώνει την υγεία, αλλά μέχρι σήμερα η Επιστήμη δεν είχε συνδέσει αυτή την κατανάλωση και με την ευτυχία των ανθρώπων. Όσοι τρώνε μέχρι και οκτώ μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα αισθάνονται περισσότερο ικανοποιημένοι από την ζωή τους, υποστηρίζει νέα έρευνα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο του Γουόρικ στη Βρετανία σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία και με την συμμετοχή 12.000 εθελοντών, οι οποίοι κρατούσαν ημερολόγιο διατροφής και ταυτόχρονα, οι επιστήμονες κατέγραφαν τον βαθμό ευημερίας τους σε συνάρτηση και με άλλους παράγοντες, εκτός από την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, όπως είναι οι αλλαγές στο εισόδημα και προσωπικά γεγονότα.

Καθώς οι εθελοντές αύξαναν τις μερίδες κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών αυξανόταν παράλληλα και τα επίπεδα ευτυχίας και ευημερίας, τόσο, ώστε όσοι κατανάλωναν μέχρι και οκτώ μερίδες να καταγράφεται στον οργανισμό τους ικανοποίηση ίση με αυτή ενός ανέργου που βρίσκει εργασία.

Φρούτα και λαχανικά αυξάνουν τα αντιοξειδωτικά στο αίμα

Σύμφωνα με τους ερευνητές τα ευρήματα της μελέτης, που αναμένεται να δημοσιευθεί στο American Journal of Public Health, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τους επαγγελματίες της υγείας για να πείσουν τους ανθρώπους να καταναλώνουν περισσότερα φρούτα και λαχανικά.

Οι ερευνητές θεωρούν ότι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών αυξάνει τα αντιοξειδωτικά στο αίμα, τα οποία, εκτός από καλή υγεία εξασφαλίζουν και ευεξία στον οργανισμό.

Ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής Άντριου Όσβαλντ, δήλωσε: «Το κίνητρο των ανθρώπων να τρώνε φρούτα και λαχανικά αποδυναμώνεται από το γεγονός ότι τα οφέλη για καλή υγεία, όπως η προστασία από τον καρκίνο, εμφανίζονται μετά από δεκαετίες. Όμως, η ευεξία από την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών έχει άμεσα αποτελέσματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ