-
Το απόλυτο ρόφημα για τις κρύες μέρες, θα σας ζεστάνει (πολύ) θα σας μεθύσει (λίγο) και θα πλημμυρίσει το σπίτι με το υπέροχο άρωμά του.
Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε, υπάρχουν παραπάνω από ένας τρόποι να το φτιάξετε.
Μερικούς από τους καλύτερους συγκεντρώσαμε παρακάτω:
(*) Η εκτέλεση για όλα τα ζεστά κρασιά είναι ίδια, τα υλικά αλλάζουν μόνο σε κάθε περίπτωση: Βάζουμε κρασί, χυμό, αλκοόλ και αρωματικά σε ένα κατσαρολάκι, το οποίο ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, προσέχοντας να μην βράσει, για 20 έως 30 λεπτά. Όσο περισσότερο το αφήσουμε στη φωτιά, τόσο πιο δυνατή θα είναι η γεύση των αρωματικών και των μπαχαρικών μας.
2 μπουκάλια Merlot (κόκκινο κρασί), ¼ φλ. Μπράντι, ½ φλ. ζάχαρη, 1 πορτοκάλι κομμένο σε ροδέλες (με τη φλούδα του), 2 ξυλάκια κανέλας, 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
2 μπουκάλια Riesling (λευκό κρασί), 1 φλ. χυμό αχλάδι, 1 φλ. βότκα, 2 αστεροειδείς γλυκάνισους, 1 ξυλάκι βανίλιας, 1 μικρή ρίζα τζίντζερ φρεσκοκαθαρισμένη (ολόκληρη, όχι τριμμένη)
2 μπουκάλια Chardonnay (λευκό κρασί), 1 μήλο κομμένο σε φέτες (με τη φλούδα του), 3 λωρίδες ξύσμα λεμονιού, 1 φλ. λικέρ μελιού, 2 ξυλάκια κανέλας, 2 γαρύφαλλα
2 μπουκάλια Syrah (κόκκινο κρασί), 8 λωρίδες ξύσμα πορτοκαλιού, 4 λωρίδες ξύσμα λεμονιού, 4 χοντρούς κόκκους πιπέρι, 4 γαρύφαλλα, 2 ξυλάκια κανέλλας, ½ φλ. ζάχαρη
2 μπουκάλια Zinfandel (κόκκινο κρασί), 1 φλ. λικέρ κεράσι, 1/3 φλ. αποξηραμένα κεράσια, 2 ξυλάκια κανέλλας, 2 αστεροειδείς γλυκάνισους, 1-2 κ.σ. χυμό λεμόνι
2 λίτρα μηλίτη, 2 ξυλάκια κανέλλας, 2 γαρύφαλλα, 2 χοντρούς κόκκους μπαχαριού, 1 φλ. spiced ρούμι