-

Πούτιν κατά Τούνμπεργκ: Ανενημέρωτη έφηβη που την εκμεταλλεύονται

Χαρακτήρισε μη ρεαλιστική την ομιλία της στη Συνόδο του ΟΗΕ

Στα χνάρια του Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντιμίρ Πούτιν… Και οι δύο ηγέτες υποτιμούν, ο καθένας βέβαια με τον τρόπο του, τη δράση της 16χρονης έφηβης ακτιβίστριας, από τη Σουηδία, Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Ο Ρώσος πρόεδρος χρησιμοποιώντας αιχμηρή γλώσσα για να σχολιάσει τις κινητοποιήσεις της 16χρονης, που έχουν οδηγήσει πλήθος κόσμου σε διαμαρτυρίες για την προστασία του περιβάλλοντος, έκανε λόγο για ανενημέρωτη έφηβη, που χειραγωγείται.

Χαρακτήρισε, δε, μη ρεαλιστική την ομιλία της στη Συνόδο του ΟΗΕ, όπου η Τούνμπεργκ απευθυνόμενη προς τους ηγέτες όλου του κόσμου τόνισε: «Κλέψατε τα όνειρά μου και την παιδική μου ηλικία με τα κούφια λόγια σας».

Ο Πούτιν, με ειρωνική διάθεση, προέτρεψε την Τούνμπεργκ τα εξής: «Πήγαινε να εξηγήσεις στις αναπτυσσόμενες χώρες γιατί πρέπει να συνεχίσουν να ζουν στη φτώχεια και να μην είναι σαν τη Σουηδία».

«Είναι απαράδεκτο κάποιες ομάδες να εκμεταλλεύονται την Τούνμπεργκ για να πετύχουν τους δικούς τους σκοπούς», συμπλήρωσε, σε συνέδριο για τα ενεργειακά, ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε γράψει, από την πλευρά του, για την Τούνμπεργκ στο Twitter: «Δείχνει σαν ένα πολύ χαρούμενο νεαρό κοpίτσι που ανυπομονεί για ένα λαμπερό και υπέροχο μέλλον. Τι ωραίο θέαμα!»

Πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ