-

Τα 3 πράγματα που σε εμποδίζουν να πραγματοποιήσεις τους στόχους σου

Τα 3 πράγματα που σε εμποδίζουν να πραγματοποιήσεις τους στόχους σου
Ψυχολογία

Πόσους στόχους θέτεις κάθε χρονιά και πόσους τελικά πραγματοποιείς; Οι περισσότεροι άνθρωποι βάζουμε στόχους και μετά συναντάμε ένα σωρό εμπόδιο στην προσπάθειά μας να τα καταφέρουμε.

Τα 3 πράγματα που σε εμποδίζουν να πραγματοποιήσεις τους στόχους σου

Συχνά μάλιστα δεν συνειδητοποιούμε ποια ακριβώς είναι αυτά τα εμπόδια ώστε να τα αντιμετωπίσουμε. Το αποτέλεσμα; Απραγματοποίητοι στόχοι και απογοήτευση. Η λύση; Ανακάλυψε τα 3 πράγματα που σε εμποδίζουν να κάνεις πραγματικότητα τους στόχους σου:

1-Αμφιβολίες

Θέτεις ένα στόχο αλλά όταν ξεκινάς τον προγραμματισμό σου και τη δουλειά για να τον πραγματοποιήσεις αρχίζεις να σκέφτεσαι ότι δεν αξίζει την προσπάθεια κι ότι μάλλον είναι αδύνατο να τα καταφέρεις. Ακόμα κι αν έχεις δίκιο, ο λόγος που δεν συνεχίζεις την προσπάθεια –έστω για να διαψεύσεις τη λογική σου- είναι οι αμφιβολίες.

Οι αμφιβολίες μεγαλώνουν όταν κάνεις αρνητικές σκέψεις ακριβώς επειδή τις πιστεύεις, όχι επειδή τις επιλέγεις ή επειδή θέλεις να βγουν αληθινές. Οι σκέψεις αυτές δεν σε αφήνουν να πραγματοποιήσεις τους στόχους σου και για να τις αποβάλλεις πρέπει… να τις αφήσεις να ανέβουν στην επιφάνεια. Αντιμετώπισέ τις, συζήτα για αυτές με κάποιο κοντινό σου πρόσωπο και αναγνώρισέ τις ώστε να τις διώξεις από το μυαλό σου.

2-Φοβίες

Ο δρόμος για την πραγματοποίηση ενός στόχου φέρνει στην επιφάνεια και τις φοβίες που έχεις που αφορούν στον χαρακτήρα σου αλλά και συγκεκριμένα στην ικανότητά σου να τα καταφέρεις. Όλοι έχουμε φοβίες και ο καλύτερος τρόπος για να τις ξεπεράσεις είναι να τις αναγνωρίσεις και να συνειδητοποιήσεις ότι αυτές ι τρομακτικές σκέψεις που κάνεις είναι μέρος της διαδικασίας που απαιτείται για να φτάσεις στον στόχο σου.

3- Εμπόδια

Μπορεί να έχεις ξεπεράσει τις αμφιβολίες σου και τις φοβίες σου αλλά τα εμπόδια δεν σταματούν εδώ. Κάθε άνθρωπος που προσπαθεί να πραγματοποιήσει ένα στόχο συναντά «οδοφράγματα» που πρέπει να προσπεράσει. Το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να βρει τον τρόπο! Κι επειδή δεν πρόκειται για ψυχολογικά εμπόδια αλλά και πιο ρεαλιστικά εμπόδια (ένας άνθρωπος που προσπαθεί να υπονομεύσει τις προσπάθειές σου ή μια αρρώστια κλπ.), είναι και πιο απρόβλεπτα. Έρχονται χωρίς να το περιμένεις και χωρίς να είσαι προετοιμασμένος. Αλλά όταν βρίσκεις τρόπους για να τα ξεπεράσεις, αποδεικνύεις στον εαυτό σου- και τους άλλους- ότι είσαι ικανός να τα καταφέρεις και αξίζεις κάθε επιτυχία.

Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν συναντούν ένα (ή και τα τρία) από τα παραπάνω εμπόδια πιστεύουν ότι είναι σημάδια για να σταματήσουν την προσπάθεια. Καλό είναι να βρεις κίνητρο αλλά και να εμπνέεσαι διαρκώς για να συνεχίζεις. Οι αμφιβολίες, οι φοβίες και τα ρεαλιστικά εμπόδια είναι μέρος της διαδικασίας, μιας δύσκολης πορείας που κάνει όμως την πραγματοποίηση του στόχου σου ακόμα πιο σημαντική και επιτυχημένη.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ