Πράγματα που κάνεις και οι άλλοι σ’ αντιπαθούν!

10 πράγματα που κάνεις και οι άλλοι σ’ αντιπαθούν!
Σχέσεις
Ψυχολογία

Πόσο εύκολο είναι σε αντιπαθήσει κάποιος;
Μπορεί να νομίζεις ότι δεν είναι τόσο απλό, ιδίως αν θεωρείς τον εαυτό σου ευχάριστο και ευγενικό, αλλά υπάρχουν κάποιες συμπεριφορές που ίσως να μην αντιλαμβάνεσαι ότι κάνουν αρνητική εντύπωση στους άλλους.

10 πράγματα που κάνεις και οι άλλοι σ’ αντιπαθούν!

Σύμφωνα, λοιπόν, με έρευνες αυτά τα 10 πράγματα μπορούν να κάνουν τους άλλους να σε αντιπαθήσουν αμέσως:

1-      Μοιράζεσαι πολλές φωτογραφίες στο Facebook. Εσύ μπορεί να θες να μοιραστείς τη χαρά της ζωής (σου) και της καθημερινότητάς σου ποστάροντας διαρκώς φωτογραφίες από γενέθλια, γάμους, selfies με τον μπαμπά και τη μαμά, την αποφοίτησή σου (κ.ά), αλλά οι …friends σου έχουν αντίθετη άποψη. Έρευνα, λοιπόν, υποστηρίζει ότι όσες περισσότερες φωτογραφίες ανεβάζει στο facebook, τόσο πιο αντιπαθής γίνεσαι. Οι φίλοι σου εκνευρίζονται με τις οικογενειακές στιγμές και οι συγγενείς σου με τα στιγμιότυπα με τους φίλους σου!

2-      Το να έχεις λίγους ή πολλούς φίλους στο Facebook. Μια άλλη έρευνα, του 2008, «μέτρησε» τον αριθμό φίλων που σε κάνουν συμπαθή: περίπου 300 friends! Κάτω από 300 και πάνω από 300 έχουν χαμηλά ποσοστά συμπάθειας, καθώς στη μία περίπτωση θεωρείσαι «αντικοινωνικός» και στην άλλη «υπερβολικά αφοσιωμένος στο Facebook».

3-      Το να ποστάρεις πολύ κοντινές φωτογραφίες. Οι πολύ κοντινές φωτογραφίες στο προφίλ σου στα social media απωθούν τους ανθρώπους, απέδειξε μια έρευνα. Η ιδανική απόσταση για μια photo προφίλ θεωρείται αυτή που είναι τραβηγμένη από 135 εκατοστά μακριά.

4-      To να αποκαλύψεις κάτι πολύ προσωπικό νωρίς σε μια σχέση. Η εμπιστοσύνη “χτίζεται” όταν υπάρχουν αμοιβαίες αποκαλύψεις. Ωστόσο, μια έρευνα υποστηρίζει ότι αν αποκαλύψεις κάτι πάρα πολύ προσωπικό από πολύ νωρίς – π.χ. ότι η αδελφή σου έχει εξωσυζυγική σχέση– λειτουργεί αρνητικά στον άλλο καθώς του δίνεις την εικόνα της ανασφαλούς, που έχει ανάγκη να τη συμπαθήσουν με τέτοια μυστικά.

5-      Το να ρωτάς κάποιον συνέχεια ερωτήσεις χωρίς να αποκαλύπτεις τίποτα για σένα. Σε συνάρτηση με το προηγούμενο συμπέρασμα, έρχεται κι η διαπίστωση, από την ίδια έρευνα, ότι αν δεν μιλάς για τον εαυτό σου, ενώ επιμένεις να μαθαίνεις πράγματα για τον άλλο, σε κάτι αντιπαθή. Κι αυτό γιατί δείχνεις ότι δεν θες στην πραγματικότητα να έρθεις κοντά και να δεθείς πραγματικά με τον άλλο.

6-      Το να κρύβεις τα συναισθήματά σου. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το να δείχνεις τα συναισθήματά σου είναι πολύ καλύτερο από το να τα κρύβεις, αν θες να σε συμπαθήσει ο κόσμος. Όταν κάποιος νιώσει ότι του κρύβεις συναισθήματα, το μεταφράζει ως άρνηση να έρθεις σε επαφή με τους άλλους ανθρώπους και να επικοινωνήσεις.

7-      Το να είναι πολύ νευρικός. Το πολύ άγχος δεν κάνει καλό στις σχέσεις με τους άλλους. Έρευνα του 2013 απέδειξε ότι όταν στρεσσαριζόμαστε, η μυρωδιά του ιδρώτα που εκκρίνεται από το άγχος μας επηρρεάζει την κρίση των ανθρώπων για εμάς.

8-      Το να σου λείπει το χιούμορ. Αν θες να γίνεις συμπαθής στους άλλους, πρέπει να χαλαρώσεις και να απολαμβάνεις το χιούμορ των άλλων, αλλά να εκφράζεσαι κι εσύ με χιούμορ. Τουλάχιστον, έτσι λέει έρευνα που έγινε σε εργαζόμενους που ψηλά στη λίστα τους έβαζαν συναδέλφους με χιούμορ και καλή διάθεση παρά τους στοχοπροσηλωμένους και αδιάφορους.

9-      Το να μη χαμογελάς. Το χαμόγελο σου εξασφαλίζει διαβατήριο για πολλά πράγματα: για να σε συμπαθήσουν, να σε ερωτευτούν, να μη σε ξεχάσουν ποτέ!

10-      Το να δείχνεις στον άλλο ότι δεν σου αρέσει. Μια έρευνα απέδειξε ότι οι άνθρωποι έχουν την τάση να συμπαθούμε αυτούς που δείχνουν ότι μας συμπαθούν ή πιστεύουμε ότι τους αρέσουμε. Αν, λοιπόν, δείχνεις αντιπάθεια σε κάποιον, το πιθανότερο είναι ότι θα στη γυρίσει πίσω.
Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ