-

Τι πρέπει να κάνεις τα 10 πρώτα λεπτά αφού ξυπνήσεις, για να πάει η μέρα σου καλά!

Τι πρέπει να κάνεις τα 10 πρώτα λεπτά αφού ξυπνήσεις, για να πάει η μέρα σου καλά!
Ψυχολογία

Τα 10 πρώτα λεπτά της ημέρας δεν είναι απλά τα πιο σημαντικά, σύμφωνα με τους ειδικούς, αλλά είναι και κατά τη διάρκεια των οποίων κάνουμε τα πιο μεγάλα λάθη της ημέρας!

Τι πρέπει να κάνεις τα 10 πρώτα λεπτά αφού ξυπνήσεις, για να πάει η μέρα σου καλά!

Αν ξυπνάς και το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να τσεκάρεις τα mail σου ή τις ειδήσεις της ημέρας στο κινητό σου, έχεις ήδη κάνει το πρώτο λάθος! Εάν, όμως, πρώτα ήπιες νερό, έφαγες ένα καλό πρωινό κι αγκάλιασες τον σύντροφό σου, τότε η μέρα σου θα είναι σίγουρα πολύ πιο όμορφη.

Οι κακές συνήθειες το πρωί, όπως να βλέπουμε τον καιρό ή να χαζεύουμε στα social media- συνήθειες που οι περισσότεροι έχουμε υιοθετήσει- μας βάζουν σε μια διαδικασία να μην λειτουργούμε προληπτικά, αλλά να λειτουργούμε αντιδραστικά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι καλό τα πρωί να ξεκινάμε την ημέρα με κάτι που μας κάνει να αισθανόμαστε ότι έχουμε τον έλεγχο. Έτσι, εάν τα 10 πρώτα λεπτά της ημέρας ξεκινήσουμε με αυτοπεποίθηση και σιγουριά, αυτή η αίσθηση μπορεί να μας συνοδεύσει όλη την ημέρα αλλά και όλη την εβδομάδα.

Το μυστικό είναι να μην κάνουμε –στο πλαίσιο μιας ρουτίνας- καθημερινά τις ίδιες κακές συνήθειες, όσο φυσιολογικές κι αν μας φαίνονται, όπως το να περάσουμε λίγα λεπτά διαβάζοντας posts στα social media, αποκτώντας μια διάθεση που «διευθύνεται» από κάποιον άλλο. Αντίθετα, πρέπει να ανακαλύψουμε νέες συνήθειες που μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα και μας βάζουν στη «θέση του οδηγού».

Αντί να κοιτάς τις φωτογραφίες των φίλων σου για το πώς ξεκίνησε η μέρα τους ή τι έφαγαν για πρωινό, δες τις δικές σου φωτογραφίες ή αφιέρωσε τον χρόνο σου για να μαγειρέψεις κάτι υγιεινό και να κάνεις γυμναστική. Βρες χρόνο για να νιώσεις ευγνωμοσύνη για την νέα ημέρα αλλά και κίνητρο για να ολοκληρώσεις όλους τους στόχους της ημέρας.

Οι έρευνες δείχνουν ότι μια θετική πρωινή συνήθεια, εξάλλου, επηρεάζει όλη την ημέρα. Αφού δημιουργεί μια αλυσιδωτή αντίδραση που ξεκινάει φυσικά με την χαρούμενη διάθεσή σου. Αν, για παράδειγμα, στρώσεις το κρεβάτι σου, δεν σημαίνει ότι θα έχεις βελτιώσει κάτι σημαντικό, αλλά σίγουρα είναι μια κίνηση που μπορεί να σε κάνει να νιώσεις πιο όμορφα, να αισθανθείς ξαφνικά τυχερή για το σπίτι που έχεις και όλα όσα έχεις καταφέρει.

Πριν, λοιπόν, μπεις στο αμάξι ή στο internet, επίλεξε να μιλήσεις στα αγαπημένα σου πρόσωπα, να καλωσορίσεις τη μέρα με αισιοδοξία, με άσκηση και καλή διατροφή. Μόνο έτσι θα καταφέρεις να έχεις τις σωστές ισορροπίες στην καθημερινότητά σου και να εκμεταλλεύεσαι τη μέρα σου στο έπακρο!
Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ