-

Πρώην μέλη συμμοριών, χωρίς τα τατουάζ τους

9 πρώην μέλη συμμοριών, χωρίς τα τατουάζ τους
Tattoo
Φωτογραφία

Βλέποντας ένα άτομο που είναι καλλυμένος με τατουάζ, σε μια ύπουλη γειτονιά μπορεί να δημιουργήσει όλα τα είδη των αρνητικών υποθέσεων. Αλλά μερικές φορές (αν όχι τις περισσότερες φορές) είναι ακριβώς τα στερεότυπα, που κάνουν πραγματικά τις ζωές αυτών των ανθρώπων αρκετά πιο δύσκολες. Αυτό το θέμα ο φωτογράφος Steven Burton διερευνά στη σειρά του “Skin Deep”, όπου αφαιρεί τατουάζ από πρώην μέλη της συμμορίας για να δείξει το πρόσωπο από κάτω.

«Όταν άρχισα το Skin Deep είχα μια απλή ιδέα: να πάρω πορτρέτα, σε μεγάλο βαθμό από πρώην μέλη συμμοριών με τατουάζ  και να αφαιρέσω τα τατουάζ με τη χρήση ψηφιακών, εκ νέου να δημιουργήσω πορτρέτα του πριν και του,” γράφει ο Burton  στη σελίδα του στο Kickstarter. “Οι περισσότεροι από τους συμμορίτες/ συμμορίτισες δεν είχαν δει τον εαυτό τους, χωρίς τατουάζ για δεκαετίες, έτσι κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων, τους παρουσίαζα τις εικόνες. Υπήρχε μια βαθιά συναισθηματική αντίδραση από αυτούς. ”

“Αυτές οι εικόνες εμπνέουν προσωπική εικόνα από αυτούς τους ανθρώπους και προκαλούν ερωτήματα για το πώς μπορούμε ως κοινωνία να αντιληφθούμε και να κρίνουμε εκείνους με τα τατουάζ και πώς αυτό το στίγμα πηγαίνει τόσο μακριά ώστε να επηρεάζει την αντίληψη αυτών των πρώην μελών συμμορίας για τον εαυτό τους.”

Ο φωτογράφος πέρασε δύο χρόνια και πάνω από 400 ώρες στο Photoshop για να δημιουργήσει τη σειρά και να τη μετατρέψει σε ένα βιβλίο.

Περισσότερες πληροφορίες: kickstarter | steven burton

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ