-

Η ψύχωση με την ερωμένη του τον οδήγησε σε κάτι αποτρόπαιο

Η ψύχωση με την ερωμένη του τον οδήγησε σε κάτι αποτρόπαιο

Προσοχή: το άρθρο περιέχει γραφικές εικόνες και περιγραφές που μπορεί να ενοχλήσουν ορισμένους χρήστες.

Λένε πως η αγάπη προς έναν άνθρωπο τον “κρατά” κοντά μας κι αφού εκείνος φύγει.

Όχι όμως και στην περίπτωση του Carl Tanzler.

Αυτός δεν ήταν ικανοποιημένοι με απλά μια ανάμνηση, αλλά κράτησε το πτώμα της αγαπημένης του κοντά του για σχεδόν 10 χρόνια.

Η ερωτική ψύχωση του τον οδήγησε σε κάτι αποτρόπαιο:

Γνωρίστε τον Carl Tanzler, γνωστός και ως Dr. Carl von Cosel.

Η ψύχωση με την ερωμένη του τον οδήγησε σε κάτι αποτρόπαιο - Εικόνα 1

Φωτογραφία: Florida Keys Public Library

Ήταν ακτινολόγος στο Αμερικανικό Ναυτικό Νοσοκομείο στο Key West της Florida.

Η ζωή του άλλαξε όταν αντίκρισε την Maria Elena Milagro de Hoyos η οποία ήταν ασθενής με φυματίωση…Αμέσως ερωτεύτηκαν…

Η Elena de Hoyos

Η ψύχωση με την ερωμένη του τον οδήγησε σε κάτι αποτρόπαιο - Εικόνα 2

Φωτογραφία: Florida Keys Public Library

Το ότι ήταν στα πενήντα του, εκείνη τη στιγμή δεν έπαιξε κανένα ρόλο, ούτε το ότι είχε μια σύζυγο και δύο κόρες ήδη. Η Κουβανικής – Αμερικανικής καταγωγής Έλενα de Hoyos εκπλήρωνε το προσωπικό του όραμα ενός εξωτικού,  αληθινού έρωτα.

O Tanzler στόλιζε την Έλενα  κοσμήματα και ρούχα…Πήγε ακόμη και στο σπίτι της για να εγκαταστήσει μια ολόκληρη μονάδα ακτινογραφιών. Δυστυχώς όμως η γυναίκα πέθανε. Όλα αυτά συνέβησαν στη δεκαετία του 1930 , όταν η φυματίωση δεν αντιμετωπίζονταν τόσο εύκολα όπως σήμερα.

Συντετριμμένος , πλήρωσε για την κηδεία της και έχτισε ένα μαυσωλείο για εκείνη στο νεκροταφείο του Key West, όλα με την έγκριση της οικογένειάς της .

Θα υπέθετε κανείς ότι η εμμονή του Carl Tanzler έλαβε τέλος…

Η ψύχωση με την ερωμένη του τον οδήγησε σε κάτι αποτρόπαιο - Εικόνα 3

Φωτογραφία: Florida Keys Public Library

Χωρίς να βρίσκει ησυχία, περνούσε κάθε βράδυ στο μαυσωλείο, υποστηρίζοντας οτι το πνεύμα της του τραγουδούσε στα ισπανικά και του ζητούσε να την πάρει μακριά από εκεί.

Και το έκανε. Ενάμιση χρόνο μετά το θάνατό της, κρυφά ξέθαψε το -σε προχωρημένη σήψη πλέον- σώμα της και την έφερε στο σπίτι μαζί του.

Με τις περιορισμένες ιατρικές γνώσεις του, άρχισε η διαδικασία της διατήρησης του πτώματος της με κάθε είδους απίστευτους τρόπους .

Ο ίδιος έδεσε τα οστά της με κρεμάστρες και σύρμα για να τα κρατήσει μαζί, και το δέρμα της  με μεταξωτό ύφασμα βουτηγμένο σε κερί και γύψο του Παρισιού .

Επίσης γέμισε με  κουρέλια στο στήθος και στην κοιλιακή κοιλότητα για να τα αποτρέψει από σπηλαίωση.

Στην θέση των ματιών έβαλε γυαλί

Η ψύχωση με την ερωμένη του τον οδήγησε σε κάτι αποτρόπαιο - Εικόνα 4

Φωτογραφία: Wikimedia

Φρόντιζε το πτώμα με φορμαλδεΰδη και το ψέκαζε με άρωμα για να καλύψει τη δυσωδία της αποσύνθεσης. Αγόρασε ακόμα και τα ρούχα και κοσμήματα, της αγόρασε ρούχα και κοσμήματα και δημιούργησε ακόμα και μια περούκα από τα μαλλιά της.

Ο Tanzler δεν ήταν ικανοποιημένος με τη διατήρηση του πτώματος…

Πέρασε τον περισσότερο χρόνο του με το σώμα, να χορεύει με αυτό, και ακόμη και το βράδυ στον ύπνο του κοιμόταν μαζί της. Αν είχε επαφή με το σώμα της Έλενας είναι ακόμα κρυφό, αν και ένας χάρτινος σωλήνας βρέθηκε στην κολπική κοιλότητα.

Δεν υπήρξε καμία αναφορά για το ποια είναι η πραγματική οικογένεια του Tanzler, ούτε τι σκέφτονται για την μακάβρια εμμονή του. Αυτή η αποτρόπαια ρουτίνα συνεχίστηκε για επτά χρόνια πριν οι φήμες να φτάσουν στην οικογένεια της Έλενας, και η αδελφή της, Φλορίντα έρθει αντιμέτωπη με τον Tanzler.  Η φρίκη συνεχίστηκε, όταν ο Tanzler έδειξε περήφανα το διατηρημένο πτώμα της Έλενα, και η αδερφή της κάλεσε αμέσως την αστυνομία για τυμβωρυχία. Ο Tanzler συνελήφθη, και μετά από μια ψυχιατρική αξιολόγηση, κρίθηκε διανοητικά ικανός να δικαστεί.

Η ψύχωση με την ερωμένη του τον οδήγησε σε κάτι αποτρόπαιο - Εικόνα 5

Φωτογραφία: Florida Keys Public Library

However, he loudly proclaimed he would use an airship to bring the object of his obsession “high into the stratosphere, so that radiation from outer space could penetrate Elena’s tissues and restore life to her somnolent form.”

In a bizarre twist of events, the case against him was dropped as the statute of limitations ran out. Despite his sick deeds, Tanzler was set free.

The case garnered wide attention throughout Florida. Elena’s mummified remains ended up on display at the Dean-Lopez Funeral Home.

Ωστόσο, ο ίδιος διακήρυξε ότι θα χρησιμοποιήσει ένα αεροσκάφος για να φέρει το αντικείμενο της εμμονής του «ψηλά στη στρατόσφαιρα έτσι ώστε η ακτινοβολία από το διάστημα θα μπορούσε να διαπεράσει τους ιστούς της Έλενας και να αποκαταστήσει τη ζωή στη κοιμισμένη μορφή της ”

Σε μια παράξενη συστροφή των γεγονότων , η υπόθεση εναντίον του κατέρρευσε, όπως και το καθεστώς των περιορισμών. Παρά τις άρρωστες πράξεις του ο Tanzler αφέθηκε ελεύθερος .

Η υπόθεση συγκέντρωσε μεγάλη προσοχή σε όλη τη Florida, όπου το μουμιοποιημένο σώμα της Έλενας κατέληξε να επιδεικνύεται στο Dean – Lopez Funeral Home.

Η ψύχωση με την ερωμένη του τον οδήγησε σε κάτι αποτρόπαιο - Εικόνα 6

Φωτογραφία: Florida Keys Public Library

Τελικά , η οικογένειά της την άφησε να “ξεκουραστεί” σε έναν ανώνυμο τάφο. Μετά από σχεδόν μια δεκαετία που πέρασε σαν μούμια, αναπαύθηκε. Όσο για τον Tanzler , μετακόμισε έξω από την πόλη και έγραψε την αυτοβιογραφία του που σε μεγάλο βαθμό χαρακτηρίζει τον έρωτα της ζωής του. Δημιούργησε ακόμη ένα γύψινο εκμαγείο του προσώπου της Έλενας, ως μέρος ενός πραγματικού μεγέθους γλυπτού.

Παραδόξως, η νόμιμη σύζυγός του, συνέχισε να τον στηρίξει μέχρι το θάνατό του το 1952 , όταν ο ίδιος βρέθηκε στο πάτωμα νεκρός, με τα χέρια του γύρω από το γλυπτό της αγαπημένης του Έλενα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ