-

Πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: Η ενημέρωση του Λιμενικού για την αναζήτηση του 69χρονου πιλότου – Ομάδα βατραχανθρώπων ανέσυρε τον πιλότο

Ενημέρωση σχετικά με τη χθεσινή πτώση του ελικοπτέρου στη θαλάσσια περιοχή του Αχλαδιού στη Βόρεια Εύβοια, παρείχε το Λιμενικό. Σε αυτήν, κάνει λόγο πως η επιχείρηση εντοπισμού του 69χρονου πιλότου και μοναδικού επιβαίνοντα στο ελικόπτερο εξακολουθούν δίχως αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ενημερώθηκαν πρωινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Αιδηψού, Βόλου, Κύμης, Σκιάθου, Αλοννήσου, Σκύρου και Σκοπέλου, για πτώση ελικοπτέρου στη θαλάσσια περιοχή 0,1 ν.μ. ανατολικά της παραλίας ”Φραγκάκη” ν. Εύβοιας, μεταξύ της περιοχής “Αχλαδιού” και “Κοτσικιάς”.

Το εν λόγω ελικόπτερο είχε απογειωθεί από το Μαντούδι Εύβοιας και είχε προορισμό την βιομηχανική περιοχή Βόλου Μαγνησίας.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. εφαρμόστηκε άμεσα το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό του ελικοπτέρου, με μοναδικό επιβαίνοντα τον 69χρονο ημεδαπό κυβερνήτη του, από τέσσερα (04) περιπολικά σκάφη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, ένα (01) ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα (01) ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, δύο (02) Α/Κ σκάφη και ένα (01) θαλάσσιο ταξί με επιβαίνοντες δύο στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σκιάθου, ενώ για το σημείο αναχώρησε κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (Μ.Υ.Α.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αιδηψού».

 

Δυστυχώς ανασύρθηκε νεκρός ο 69χρονος πιλότος του ελικοπτέρου που κατέπεσε

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ