-
Ένα απίστευτο σάντουιτς του Γιάννη Λουκάκου, για 4 μερίδες!
Θα πάθετε πλάκα, και με μια ωραία σαλάτα, έχετε ένα κανονικό γεύμα.
Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!!
20 γρ. Ελαιόλαδο
25 γρ. Καρότο, σε μικρά καρέ
40 γρ. Σέλερι, σε μικρά καρέ
200 γρ. Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
450 γρ. Κιμάς μοσχαρίσιος
80 γρ. Μορταδέλα, σε κύβους
50 γρ. Αυγά
5 γρ. Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
70 γρ. Κρέμα γάλακτος
80 γρ. Ψωμί τοστ, τριμμένο
5 γρ. Ρίγανη
16 γρ. Αλάτι
8 γρ. Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
5 γρ. Μαραθόσπορος, τριμμένος
4 τεμ. Ψωμί, μπαγκέτα
250 γρ. μοτσαρέλα
200 γρ. ντομάτα, κονκασέ
80 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
10 γρ. κόλιανδρος , ψιλοκομμένος
10 γρ. ξίδι λευκού κρασιού
σάλτσα ντομάτας
αλάτι
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε τα λαχανικά. Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πλάθουμε σε κεφτέδες των 50 γραμμαρίων. Ψήνουμε τους κεφτέδες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC μέχρι οι κεφτέδες να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να μαγειρευτούν.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια το ξύδι και το ψιλοκομμένο κόλιανδρο. Αλατίζουμε
και το τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου. Κόβουμε τα ψωμιά στη μέση κατά μήκος, τοποθετούμε σε ένα ταψί και τις φρυγανίζουμε σε δυνατό φούρνο. Παίρνουμε το κάτω μέρος του ψωμιού και ρίχνουμε σάλτσα ντομάτας. Από πάνω τοποθετούμε τους κεφτέδες και τη μοτσαρέλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε βάζοντας από πάνω το μίγμα της ντομάτας και το άλλο κομμάτι του ψωμιού.