-

Σήμερα θα τους κανακέψουμε:Καρμπονάρα φούρνου με μπόλικο λιωμένο τυρί!

Σήμερα θα τους Κανακέψουμε: Καρμπονάρα Φούρνου με μπόλικο λιωμένο τυρί!

Είμαστε μακαρονάδες και ξέρουμε να εκτιμάμε μια “τίμια” μακαρονάδα.

Φτιάξτε και μια σαλάτα και απολαύστε τη ζεστή με την οικογένεια σας!

Σήμερα θα τους Κανακέψουμε: Καρμπονάρα Φούρνου με μπόλικο λιωμένο τυρί!

Τι χρειαζόμαστε:

1 πακέτο σπαγγέτι νούμερο εξι
500 ml κρέμα γαλακτος
1 φλυτζάνι γάλα
200 γραμμάρια τριμμένο ρεγγάτο
1 κουτί μανιτάρια κονσέρβα
3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
αλάτι – πιπέρι λευκό
10 φέτες του τοστ γκούντα

Σήμερα θα τους Κανακέψουμε: Καρμπονάρα Φούρνου με μπόλικο λιωμένο τυρί! Σήμερα θα τους Κανακέψουμε: Καρμπονάρα Φούρνου με μπόλικο λιωμένο τυρί!

Πώς το κάνουμε:

Βράζουμε τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε.
Σε ένα τηγανάκι σωτάρουμε σε μια κουταλιά λάδι το κρεμμμύδι με το μπέικον και τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι. Αφού σωταριστούν τα σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε ώσπου να εξατμιστεί και το σβήνουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα μαζί με το σπαγγέτι σε πυρέξ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το ρεγγάτο, αλατάκι, πιπεράκι και ανακατεύουμε πολύ πολύ καλά. Ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και σκεπάζουμε με φέτες γκούντα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ώσπου να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια.Τέλειο κρύο ή ζεστό!

Σήμερα θα τους Κανακέψουμε: Καρμπονάρα Φούρνου με μπόλικο λιωμένο τυρί! Σήμερα θα τους Κανακέψουμε: Καρμπονάρα Φούρνου με μπόλικο λιωμένο τυρί!

συνταγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ