Καλοκαίρι χωρίς τούρτα παγωτό γίνεται;
Αμ δεν γίνεται!
Για την βάση
Για το παγωτό μπισκότο – κρέμα
Για την βάση
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο. Στη συνέχεια θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μπλέντερ, ενώνετε τα μπισκότα με το βούτυρο και τα απλώνετε στο πάτο ενός ταψιού κυκλικού μεσαίου μεγέθους 28 εκ.
Απλώστε το παγωτό μπισκότο κρέμα πάνω από τη βάση. Παγώνουμε για 4-6 ώρες στη κατάψυξη.
Για το παγωτό μπισκότο – κρέμα
Ρίχνουμε το γάλα σε ένα μπολ και βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες. Παράλληλα βάζουμε το ζαχαρούχο στο ψυγείο.
Χτυπάμε το γάλα εβαπορέ στο μίξερ μέχρι να φουσκώσει.
Ρίχνουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα.
Τέλος προσθέτουμε την σκόνη και ανακατεύουμε. Σπάμε τα μπισκοτάκια σε γουδί και τα προσθέτουμε στο μείγμα.