Cookies μία τούρτα ψυγείου, που μόλις φας το πρώτο κουταλάκι…. δεν μπορείς να σταματήσεις!!!
Τρώγεται με μεγάλη λαχτάρα από τα μικρά μας παιδάκια… μέχρι τον παππού και την γιαγιά!!!!
Συνταγή από την gossip_angel
Υλικά:
Οδηγίες για την Κρέμα του Γλυκού:
Αρχικά χτυπάμε τα 2 φακελάκια κρέμα σαντιγί σ’ ένα μπολ με το μίξερ (τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο για να δέσει) και σ’ ένα άλλο μπολ φτιάχνουμε τα 3 φακελάκια της κρέμας στιγμής (ΓΙΩΤΗ) με το άρωμα μπισκότου, σύμφωνα με τις οδηγίες που γράφει.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε την σαντιγί και την κρέμα στιγμής πολύ καλά, ώστε να έχουμε μία ενιαία κρέμα από τα παραπάνω υλικά.
Τούρτα Καραμέλα με Cookies Σοκολάτα
Οδηγίες – Εκτέλεση:
Σε ένα πυρέξ στρώνουμε τα μπισκότα (cookies) μέχρι να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του πυρέξ, αφού πρωτίστως τα έχουμε βουτήξει (όχι πολύ για να μην μαλακώσουν) σε γάλα και κονιάκ.
Κατόπιν από πάνω στρώνουμε την μισή ποσότητα της κρέμας που έχουμε ήδη φτιάξει. Στη συνέχεια κάνουμε δεύτερη στρώση με μπισκότα (cookies) όπως παραπάνω και βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα… το γλυκό μας είναι έτοιμο και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Στο multi τρίβουμε μπισκότα cookies με σοκολάτα και τα κάνουμε σκόνη, (εγώ αφήνω και λίγα κομματάκια δεν το πολτοποιώ τελείως – είναι θέμα γούστου το καθενός-) και μ’αυτό το υλικό πασπαλίζουμε το γλυκό (αφού κρυώσει) από πάνω.
Από προσωπική εμπειρία, είναι καλύτερο να μην το πασπαλίσουμε όλο το γλυκό, αλλά να έχουμε έτοιμη την σκόνη των μπισκότων και σε κάθε κομμάτι που κόβουμε πριν το σερβίρουμε, να την ρίχνουμε εκείνη την ώρα από πάνω, αυτό το λέω γιατί μ’αυτόν τον τρόπο είναι το μπισκότο πιο τραγανό και δεν μαλακώνει μέσα στο ψυγείο!!
(εάν θέλετε το ίδιο πιο πάνω γλυκό μπαίνει και στην κατάψυξη και γίνεται τούρτα – παγωτό)
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!