-

Συνταγή για τούρτα cookies..Υπέροχο, γλυκό για όλα τα γούστα!

Γλυκά
Τούρτες

Cookies μία τούρτα ψυγείου,  που μόλις φας το πρώτο κουταλάκι….  δεν μπορείς να σταματήσεις!!!

Τρώγεται με μεγάλη λαχτάρα από τα μικρά μας παιδάκια… μέχρι τον παππού και την γιαγιά!!!!

Δείτε τη Συνταγή για Τούρτα Cookies…. Υπέροχο, Πανεύκολο Γλυκό για όλα τα Γούστα!!

Συνταγή από την gossip_angel

Υλικά:

  • 6 κουτιά μπισκότα cookies με κακάο και κομμάτια σοκολάτας μέσα (εγώ αγοράζω επί πλέον ένα κουτί για να το έχω για το τρίψιμο – θα δεις παρακάτω).
  • γάλα,   κονιάκ,
  • 3 φακελάκια κρέμα στιγμής «ΓΙΩΤΗΣ» με γεύση μπισκότου
  • και 2 φακελάκια κρέμα σαντιγί

Οδηγίες για την Κρέμα του Γλυκού:

Αρχικά χτυπάμε τα 2 φακελάκια κρέμα σαντιγί σ’ ένα μπολ με το μίξερ (τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο για να δέσει) και σ’ ένα άλλο μπολ φτιάχνουμε τα 3 φακελάκια της κρέμας στιγμής  (ΓΙΩΤΗ) με το άρωμα μπισκότου, σύμφωνα με τις οδηγίες που γράφει.

Στη συνέχεια ανακατεύουμε την σαντιγί και την κρέμα στιγμής πολύ καλά, ώστε να έχουμε μία ενιαία κρέμα από τα παραπάνω υλικά.

Συνταγή για Τούρτα Cookies…. Υπέροχο, Πανεύκολο, Για όλα τα Γούστα!!

Τούρτα Καραμέλα με Cookies Σοκολάτα

Οδηγίες – Εκτέλεση:

Σε ένα πυρέξ στρώνουμε τα μπισκότα (cookies) μέχρι να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του πυρέξ, αφού πρωτίστως τα έχουμε βουτήξει (όχι πολύ για να μην μαλακώσουν) σε γάλα και κονιάκ.

Κατόπιν από πάνω στρώνουμε  την μισή ποσότητα της κρέμας που έχουμε ήδη φτιάξει.  Στη συνέχεια κάνουμε δεύτερη στρώση με μπισκότα (cookies) όπως παραπάνω και βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα…  το γλυκό μας είναι έτοιμο και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Στο multi τρίβουμε μπισκότα  cookies με σοκολάτα και τα κάνουμε σκόνη, (εγώ αφήνω και λίγα κομματάκια δεν το πολτοποιώ τελείως – είναι θέμα γούστου το καθενός-)  και μ’αυτό το υλικό πασπαλίζουμε το γλυκό (αφού κρυώσει) από πάνω.

Από προσωπική εμπειρία, είναι καλύτερο να μην το πασπαλίσουμε όλο το γλυκό, αλλά να έχουμε έτοιμη την σκόνη των μπισκότων και σε κάθε κομμάτι που κόβουμε πριν το σερβίρουμε, να την ρίχνουμε εκείνη την ώρα από πάνω, αυτό το λέω γιατί μ’αυτόν τον τρόπο είναι το μπισκότο πιο τραγανό και δεν μαλακώνει μέσα στο ψυγείο!!

(εάν θέλετε το ίδιο πιο πάνω γλυκό μπαίνει και στην κατάψυξη και γίνεται τούρτα – παγωτό)

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ