-

ΣΥΡΙΖΑ: «Διαγράφει» όποιον του φέρει αντίρρηση ο Στέφανος Κασσελάκης – Ποιο το πλάνο του προέδρου

Στο σύνολο τέσσερα στελέχη, κάθε ένα εκ των οποίων έχει σημειώσει μία σημαντική πολιτική πορεία, έθεσε εκτός κόμματος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. Και όλα αυτά μέσω μιας ανάρτησης στο Facebook και ενώ ο ίδιος βρίσκεται ακόμα στις ΗΠΑ.

Η αρχή έγινε με τον Στέφανο Τζουμάκα που ήταν και συνυποψήφιός του για την αρχηγία και ακολούθησαν χθες αργά το βράδυ οι Δημήτρης Βίτσας, Πάνος Σκουρλέτης και Νίκος Φίλης που αμφισβήτησαν ανοικτά την πολιτική που ακολουθεί η νέα ηγεσία, με δηλώσεις τους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Θυμίζουμε ότι ο κ. Φίλης είπε ότι θα θέσει θέμα ηγεσίας Κασσελάκη στο συνέδριο, ο Σκουρλέτης είχε άγρια κόντρα με τον Παύλο Πολάκη (ο οποίος αποκάλεσε τον πρώην γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ «άσχετο» και «ανεπάγγελτο»), ενώ ο Βίτσας έκανε λόγοι για νέο κόμμα.

Το ερώτημα τώρα είναι πόσοι και ποιοι ακόμη θα ακολουθήσουν, καθώς όλα δείχνουν ότι οι διαγραφές δεν θα σταματήσουν εδώ. Ο κ. Κασσελάκης με μια μακιαβελική κίνηση «αποκεφαλίζει» όσους του φέρνουν αντίρρηση θέλοντας να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε ένα κόμμα το οποίο θα ελέγχει πλήρως. Χαρακτηριστικό είναι επίσης το γεγονός ότι χρησιμοποιεί φράσεις του Ανδρέα Παπανδρέου για τις πολιτικές καρατομήσεις όπως το «έθεσαν εαυτόν εκτός κόμματος» και «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω».

Την ίδια ώρα επιχειρεί να εμφανιστεί και ως συνεχιστής του προκατόχου του Αλέξη Τσίπρα καθώς στην χθεσινοβραδινή ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε ότι «επί πέντε τουλάχιστον χρόνια συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται στα κανάλια κάνοντας αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ. Πριν από μερικές ημέρες δήλωσα ρητά ότι αυτή η πρακτική δε γίνεται πλέον ανεκτή. Ο κόσμος διψά να αναδείξουμε θέματα, να κάνουμε αντιπολίτευση. Και εγώ το ίδιο, περισσότερο από όλους. Αντ’ αυτού, κάποιοι μάς «πνίγουν» με την άρνησή τους να αποδεχτούν την εκλογή προέδρου από τη βάση – αλλά εμφανίζονται ως «Στελέχη ΣΥΡΙΖΑ» κάθε μέρα στα κανάλια, παίζοντας το παιχνίδι τους».

Ο κ. Κασσελάκης εκτιμά πως με την ανάδειξή του στην ηγεσία του κόμματος από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, έχει λάβει και σαφή εντολή να προχωρήσει σε ξεκαθάρισμα των εσωκομματικών τάσεων. Μάλιστα σε μια μορφή επικοινωνίας με τους εγγεγραμμένους στο κόμμα αναφέρει πως «είστε ισότιμα μέλη με μένα και με κάθε άλλο στέλεχος. Λίγη υπομονή ακόμα. Ο ελιτισμός φεύγει και θα πάρετε τη δύναμη στα χέρια σας», κάτι που δείχνει ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες διαγραφές.

Το θέμα είναι πώς θα αντιδράσουν τώρα όσοι τίθενται απέναντι στις επιλογές Κασσελάκη και βρίσκονται (ακόμη) εντός κόμματος. Θα ρίξουν τους τόνους για να μην δουν κι αυτοί την πόρτα της εξόδου ή θα βγουν καταγγελτικά εναντίον της ηγεσίας προκειμένου να διαγραφούν κι αυτοί έτσι ώστε ακολούθως να φτιάξουν ένα νέο κόμμα, υποστηρίζοντας πως ο παλιός ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία ο κ. Κασσελάκης έχει «πεθάνει»;

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ