Τα σημάδια που “φωνάζουν” ότι η σχέση σου είναι καταδικασμένη να αποτύχει

Τα σημάδια που "φωνάζουν" ότι η σχέση σου είναι καταδικασμένη να αποτύχει
Σχέσεις
Ψυχολογία

Υπάρχουν, λοιπόν, προειδοποιητικά σημάδια, που προμηνύουν ότι κάποια στιγμή θα επέλθει χωρισμός στη σχέση σου, αν δεν κάνεις / κάνετε κάτι για να αντιστραφεί η κατάσταση και το κακό κλίμα που έχει δημιουργηθεί.

Υπάρχουν όμως και κάποια άλλα σημάδια, που κάνουν μπαμ από χιλιόμετρα ότι δεν είστε πλασμένοι ο ένας για τον άλλον και πώς ποτέ δεν θα είστε εις τους αιώνες των αιώνων. Αμήν.

Τα σημάδια που “φωνάζουν” ότι η σχέση σου είναι καταδικασμένη να αποτύχει

Σημάδια που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και μαρτυρούν ότι η σχέση είναι καταδικασμένη να αποτύχει, μιας και είστε η μέρα με τη νύχτα. Συνεπώς, όσο και να προσπαθήσεις, γυρισμό δεν έχει το πράγμα. Ποια είναι αυτά;

Τα εξής επτά που ακολουθούν και που «φωνάζουν» ότι δεν θα αποκτήσεις ποτέ μαζί της μία ευτυχισμένη, υγιή και μακροχρόνια σχέση. Μην κλείνεις τα αυτιά σου για να μην ακούσεις όσα έχουν να σου πουν. Είναι για το καλό σου / της / σας.

Έχετε αντίθετες απόψεις, αξίες

Τα αντίθετα έλκονται. Κανείς δεν αντιλέγει επ’ αυτού. Μία διευκρίνιση μόνο: έλκονται, ενώ μπορεί να έχουν διαφορετικά γούστα, προτιμήσεις, ενδιαφέροντα. ΔΕΝ έλκονται όμως όταν μοιράζονται διαφορετικές ηθικές αξίες, απόψεις και πιστεύω. Όταν βλέπουν δηλαδή τη ζωή με άλλη, εντελώς αντίθετη ματιά. Πάρε για παράδειγμα, μία φεμινίστρια με έναν παραδοσιακό άντρα, που θέλει τη γυναίκα δούλα και κυρά. Είναι δυνατόν οι δύο αυτοί άνθρωποι να κάνουν χωριό; (Ρητορική η ερώτηση, γνωρίζουμε και γνωρίζεις την απάντηση).

Τσακώνεστε (πολύ) συχνά

Μας βρίσκεις σύμφωνους ότι τα περιστασιακά καβγαδάκια είναι καλοδεχούμενα και επιτρεπτά, μιας και ταρακουνούν τα πράγματα και αναζωπυρώνουν το πάθος. Όταν όμως τα «καβγαδάκια» αυτά γίνουν καθημερινότητα και μάλιστα για τους πλέον λάθος και επουσιώδεις λόγους, τότε “Hοuston, we ‘ve got problem”.

Το χάνετε στην επικοινωνία

Βασικά, δεν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ σας. Το μόνο που ξέρετε να κάνετε για να λύνετε τις διαφορές και τα προβλήματά σας είναι (σχεδόν) πάντα να φωνάζετε ο ένας στον άλλον, να καταριέστε Θεούς και δαίμονες, να εκφράζεστε υποτιμητικά, ειρωνικά και προσβλητικά. Αν είχατε δηλαδή ένα ζευγάρι γάντια και ένα ρινγκ στημένο στο σαλόνι σας, θα πιανόσασταν στα χέρια.

Αντιπαθείς την οικογένεια της κι εκείνη τη δική σου

Υπάρχουν πολλά ζευγάρια, τα οποία είναι ευτυχισμένα και ερωτευμένα, παρά το γεγονός ότι κανείς από τους δύο δεν συμπαθεί την οικογένεια του άλλου. Πώς επιβιώνει η σχέση τους; Έχουν θέσει όρια, τα οποία φροντίζουν να μην ξεπερνούν και τα οποία φυσικά αποτελούν απόρροια των σωστών θεμελίων που έχουν θέσει εξαρχής. Αρκεί ένα προσβλητικό σχόλιο, μια καλά στοχευμένη μπηχτή για να πληγώσει την άλλη πλευρά, να τη φέρει σε θέση άμυνας, εν συνεχεία επίθεσης και να προκαλέσει εν ολίγοις την αρχή του τέλους.

Ταιριάζετε περισσότερο εξωτερικά, παρά εσωτερικά

Φυσικά και επιλέγεις να κάνεις σχέση με κάποια που σου αρέσει εμφανισιακά και αισθάνεσαι ότι υπάρχει μεταξύ σας σωματική έλξη. Εξάλλου, με την πρώτη ματιά ερωτεύεσαι πάντα τις ζουμερές καμπύλες, το καλογυμνασμένο κορμί ή ένα γαλαζοπράσινο, λαμπερό βλέμμα. Από την άλλη, δεν πρέπει να αγνοείς το γεγονός ότι έρχεται κάποια στιγμή που όλα αυτά ξεθωριάζουν στο μυαλό και στα μάτια σου και τι μένει; Ο χαρακτήρας και το συναίσθημα. Το κατά πόσο ταιριάζει, δηλαδή ο δικός σου χαρακτήρας με τον δικό της, αλλά και το πόσο αμοιβαία είναι τα αισθήματα αγάπης που τρέφεται ο ένας για τον άλλον.

Το παρελθόν σου είναι πάντα παρόν

Ζήλια. Μικρόβιο, που αν κολλήσει η παρτενέρ σου, δύσκολα αντιμετωπίζεται και θεραπεύεται αποτελεσματικά. Κι αυτό διότι πηγάζει από την ανασφάλεια και τα χαμηλά επίπεδα αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησής της. Θα ξέρεις ότι έχεις τη σωστή κοπέλα δίπλα σου, εκείνη που είναι φτιαγμένη για σένα, όταν το ότι είσαι μαζί της είναι πιο σημαντικό από το τι έχεις ζήσει χωρίς αυτήν.

Η φάση μεταξύ σας είναι μονόπλευρη

Υγιές δεν είναι σίγουρα το να είσαι πάντα εσύ αυτός που συμβιβάζεται, που προσπαθεί να γίνει καλύτερος και να βελτιώσει τη σχέση, που κρατά τις ισορροπίες και τους δυο σας ενωμένους, που, που, που… Οι σχέσεις, είτε ερωτικές, είτε φιλικές, είναι δούναι και λαβείν. Με το δούναι στο χέρι, κανένας σύντροφος δεν πρόκοψε. Πόσο μάλλον ο έρωτάς του.

[via]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ