-

«Τάκα Τάκα»: Tο δημοφιλές παιχνίδι της δεκαετίας του ’70 που θεωρήθηκε ως άκρως επıκίνδυνο

Αναμνήσεις
έλεγχο

«Τάκα Τάκα»: Tο δημοφιλές παιχνίδι των 70s που θεωρήθηκε υπεύθυνο για το αδίκημα της διατάραξης κοινής ησυχίας και απαγορεύτηκε ως επικίνδυνο! Έγινε ακόμα και τραγούδι.

ο »Τάκα Τάκα» ήταν παιχνίδι που άνθισε στη δεκαετία του ΄70 και έγινε η μεγάλη τρέλα όλης της Ευρώπης, γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία.

Το παιχνίδι τελικά απαγορεύτηκε για λόγους διατάραξης κοινής ησυχίας, ενώ κρίθηκε επικίνδυνο, καθώς καταγράφηκαν πολλοί τραυματισμοί και ατυχήματα. Το »Τάκα Τάκα» αποτελείται από δύο σκληρές πλαστικές μπίλιες που κρέμονται από έναν δακτύλιο.

Ο Ο χρήστης φοράει τον δακτύλιο σαν δακτυλίδι στο δεύτερο δάκτυλο και με παλινδρομικές κινήσεις της παλάμης κάνει τις μπίλιες να αλληλοσυγκρούονται και να εκτοξεύονται με δύναμη προς τα πάνω και προς τα κάτω. Ανάλογα με τη δεξιοτεχνία και την αντοχή, το παιχνίδι μπορεί να διαρκέσει από δευτερόλεπτα μέχρι ώρες.

Ο εκκωφαντικός κρότος του παροτρύνει τον παίκτη να συνεχίσει, αλλά ταυτόχρονα ξεσηκώνει τους γείτονες που ετοιμάζονται να τον καταγγέλουν για διατάραξη κοινής ησυχίας.

Δείτε τον χρήστη ankal kalantzis να παίζει τάκα-τάκα…

Το τάκα τάκα έγινε μανία στην νεοελληνική κοινωνία και γρήγορα ο γνωστός τραγουδιστής, Τέρης Χρυσός το έκανε τραγούδι και σουξέ της εποχής. Πρόκειται για διασκευή του πασίγνωστου τραγουδιού Paco Paco του Πωλ Μοριάτ και που επίσης τραγουδήθηκε από τον Joe Dassin (1972). Ελληνικοί στίχοι: Θανάσης Τσόγκας….

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ