-

Ταλιατέλες με πέστο βασιλικού

Ταλιατέλες με πέστο βασιλικού

Ταλιατέλες με πέστο βασιλικού

Υλικά για 2-4 άτομα

Για το πέστο

4 ματσάκια βασιλικός

2-3 σκελίδες σκόρδου, χοντροκομμένες

200 ml ελαιόλαδο

80 γραμμάρια κουκουνάρια, καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι

100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα μακαρόνια

1 πακέτο ζυμαρικά ταλιατέλες

 

Εκτέλεση

Για το πέστο

Δουλεύουμε μαζί στο μπλέντερ το βασιλικό, τα κουκουνάρια, το σκόρδο και το ελαιόλαδο, μέχρι να φτιάξουμε μια αρκετά ομοιογενή πάστα.

Τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε.

Για τα μακαρόνια

Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο νερό με αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου για περίπου 8 λεπτά.

Ρίχνουμε τις ταλιατέλες μέσα στη σάλτσα πέστο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ