-

Θανάσης Βισκαδουράκης: Η ζωή στο ορφανοτροφείο και η βία που έζησε

Ο Θανάσης Βισκαδουράκης, ένας γνωστός ηθοποιός, μίλησε βαθιά και ειλικρινά το απόγευμα της Παρασκευής (22/12) με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο.

Φιλοξενήθηκε στο “Στούντιο 4” λίγο πριν τα Χριστούγεννα και μοιράστηκε με το κοινό στιγμές από την παιδική του ηλικία, τη φτώχεια που έζησε και τις αναμνήσεις από το ορφανοτροφείο όπου μεγάλωσε.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη μέρα που μου έδωσαν γυναικεία παπούτσια να φορέσω όταν ήμουν μικρός και αισθάνθηκα αμήχανα. Ήταν τα μόνα που είχαν. Πήγα στο σχολείο και περπατούσα ξυπόλυτος. Μια οικογένεια, οι Πολυμέροι, με είδαν και μου είπαν: θα σου πάρουμε εμείς παπούτσια. Και μου πήραν παπούτσια που φορούσε ο Νίκος Γκάλης», αναφέρει ο Θανάσης Βισκαδουράκης.

«Γύρισα στο σπίτι, κατέστρεψα με ένα μαχαίρι τα γυναικεία παπούτσια και καθόμουν να θαυμάζω τα καινούργια. Τώρα φορούσα ωραία αθλητικά παπούτσια», αποκαλύπτει ο γνωστός ηθοποιός στην κάμερα της ΕΡΤ1.

«Στο ορφανοτροφείο ζήσαμε βία, αλλά ήταν διαφορετικές εποχές τότε. Έχουν σπάσει τρεις σκούπες στην πλάτη μου, να σε κλωτσάνε, να κάθεσαι κάτω από νιπτήρες, να είσαι στην απομόνωση. Ίσως ήταν να τιμωρηθώ», αφηγείται στη συνέχεια ο Θανάσης Βισκαδουράκης για τα χρόνια που μεγάλωσε σε ίδρυμα.

«Ήμουν ένα αδιάβαστο, αμόρφωτο παιδί. Ήμουν άτακτος αλλά πάντα καλό παιδί, δεν μαρτυρούσα ποτέ τις σκανταλιές των συμμαθητών μου. Ήμουν πολύ περήφανος, δεν σήκωσα ποτέ χέρι. Με τιμωρούσαν, επειδή κατάλαβαν ότι εγώ κρυβόμουν πίσω από τη δραπέτευση και το αποδέχθηκα αυτό», σημειώνει στην ιστορία του ο ηθοποιός.

«Ήμασταν αθώα παιδιά και από διαλυμένες οικογένειες. Σκεφτείτε ένα παιδί 16-17 χρονών να περιπλανιέται μόνο του στην Αθήνα. Δεν με είχε χαϊδέψει κανένας ποτέ στα μαλλιά, ήμουν ένας Μόγλης. Η γυναίκα μου μού έμαθε να κάνω δώρα, δεν ήξερα εγώ από τέτοια», εξομολογείται ο Θανάσης Βισκαδουράκης σε άλλο σημείο της συνέντευξης. assistant’` Ο Θανάσης Βισκαδουράκης, ένας καταξιωμένος ηθοποιός, είχε μια βαθιά και ειλικρινή συνομιλία το απόγευμα της Παρασκευής (22/12) με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ