-

Θεϊκή σοκολατόπιτα του Άκη Πετρετζίκη!

 

Η πιο τέλεια σοκολατόπιτα από τον Άκη Πετρετζίκη είναι εδώ μετά από πολλές δοκιμές! Σας το υπόσχομαστε ότι είναι το πιο σοκολατένιο γλυκό που μπορείτε να βρείτε!

Συστατικά

Για το κέικ

600 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 300 γρ. βούτυρο 6 αυγά και 3 κρόκους (μέτρια αυγά) 240 γρ. ζάχαρη λίγο κακάο για το «αλεύρωμα»

Για το crumble

100 γρ. φουντούκια ανάλατα 140 γρ. αλεύρι 100 γρ. βούτυρο 100 γρ. καστανή ζάχαρη

Για το κέικ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Σε μπεν μαρί, στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τους κρόκους με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Βουτυρώνουμε καλά μία φόρμα 28 εκ. (καλό είναι να είναι από αυτές με αποσπώμενη βάση) και τη βουτυρώνουμε και «αλευρώνουμε» αλλά αντί για αλεύρι  χρησιμοποιούμε κακάο. Ρίχνω το μείγμα της σοκολάτας με μία σπάτουλα στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η σοκολάτα. Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα που έχουμε βουτυροκακαώσει. Καλύπτουμε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο από πάνω το γλυκό μας. Βάζουμε το ταψάκι σε ένα μεγαλύτερο ταψί και γεμίζουμε το μεγαλύτερο με νερό τόσο όσο να φτάσει τη μέση του ύψους του μικρού ταψιού. Ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά ή μέχρι όταν ακουμπάμε ένα δάχτυλο στο κέντρο του ταψιού να μην κολλάει. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε σε μικρά κομμάτια μαζί με το κραμπλ.

Για το crumble

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα. Χτυπάμε στο μπλέντερ το αλεύρι με τα φουντούκια για να γίνουν σκόνη. Το ρίχνουμε στο μίξερ και το ανακατεύουμε πολύ λίγο για να γίνει σαν θρύψαλα ή σαν τρίμμα. Θέλει ΕΛΑΧΙΣΤΟ ανακάτεμα. Αδειάζουμε σε ένα ταψάκι που του έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 160 βαθμούς. Αφήνουμε να κρυώσει το μπισκότο και το σπάμε σε κομμάτια με τα οποία γαρνίρουμε το κέικ μας. Άκης Πετρετζίκης Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ