-

Θλίψη στον αθλητισμό: έφυγε από τη ζωή η Άρτεμις Θεριάκη, πρωταθλήτρια της Άρσης Βαρών

Αθλητισμός
Ελληνες
Επικαιρότητα

Το ξημέρωμα της Κυριακής, παραμονή Πρωτοχρονιάς, σημαδεύτηκε από την απώλεια της Άρτεμις Θεριάκη, μιας διακεκριμένης αθλήτριας της Άρσης Βαρών από την Πάτρα, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 37 ετών, μετά από μάχη με τη λευχαιμία. Η Θεριάκη νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Ρίου, αγωνιζόμενη μέχρι τέλους με την ασθένεια.

Η Άρτεμις Θεριάκη γεννήθηκε στις 14 Οκτωβρίου 1986 στην Πάτρα. Ξεκίνησε την καριέρα της στην Άρση Βαρών το 2002, αγωνιζόμενη για τον σύλλογο Πέλοπας Πατρών. Η εξαιρετική της επίδοση και αφοσίωση της εξασφάλισαν μια ξεχωριστή θέση στον χώρο του αθλητισμού.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, η Θεριάκη κατέκτησε αρκετούς τίτλους και ρεκόρ. Πολλάκις πρωταθλήτρια Ελλάδας, έγινε γνωστή για τις εντυπωσιακές της επιδόσεις. Το 2006, στην κατηγορία των 69 κιλών, κατέρριψε το προηγούμενο δικό της ρεκόρ, σηκώνοντας 84 κιλά στο αρασέ, 96 κιλά στο ζετέ και συνολικά 180 κιλά. Στο Πρωτάθλημα Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2006, στη Λα Κορούνια, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην ίδια κατηγορία.

Το επόμενο έτος, το 2007, κατέκτησε έξι μετάλλια στα 63 κιλά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, επιβεβαιώνοντας περαιτέρω την αξιόλογη πορεία της στον αθλητισμό.

Η απώλεια της Άρτεμις Θεριάκη αποτελεί σημαντικό πλήγμα για την αθλητική κοινότητα και ιδιαίτερα για τον χώρο της Άρσης Βαρών. Όπως αναφέρεται από την εφημερίδα «Πελοπόννησος», η Θεριάκη αντιμετώπιζε την ασθένεια με την ίδια δύναμη και αποφασιστικότητα που είχε στον αθλητισμό. Η τραγική αυτή εξέλιξη έρχεται λίγο καιρό μετά τον θάνατο της μητέρας της, η οποία επίσης έχασε τη ζωή της από καρκίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ