-

Τρόποι για να κάνετε την μπαταρία του smartphone σας να διαρκεί για περισσότερες μέρες

Πατέντες

 

Σήμερα είναι σχεδόν αδύνατο να φανταστείτε τη ζωή σας χωρίς κινητό: αποτελεί μέσο επικοινωνίας, μαθαίνετε ειδήσεις, νέες ταινίες, μουσική, παιχνίδια, Διαδίκτυο – όλα σε ένα gadget. Αλλά συχνά η κατανάλωση της μπαταρίας είναι τόσο γρήγορη που δεν αρκεί ακόμα και για μία μέρα.

Μάθαμε τις αιτίες που η συσκευή σας καταναλώνει πολύ γρήγορα την μπαταρία και σας προτείνουμε λύσεις για να διαρκέσει ακόμα και μερικές μέρες.

Δεν καθαρίζετε τη θύρα φόρτισης

10 τρόποι για να κάνετε την Μπαταρία του Smartphone σας να διαρκεί για περισσότερες μέρες - Εικόνα 2

Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε τα εξαρτήματα της συσκευής σας. Είναι απαραίτητο να σκουπίσετε όχι μόνο την οθόνη του τηλεφώνου, αλλά και την υποδοχή φόρτισης, καθώς μπορεί να συσσωρευτεί σκόνη και βρωμιά από τις τσέπες. Για τον καθαρισμό, χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα με μυτερό άκρο ή μια οδοντογλυφίδα.

Ορίζετε φωτεινή ταπετσαρία

10 τρόποι για να κάνετε την Μπαταρία του Smartphone σας να διαρκεί για περισσότερες μέρες - Εικόνα 3

Ελέγχοντας την ώρα, τα ληφθέντα μηνύματα ή τις αναπάντητες κλήσεις, κοιτάζετε συνεχώς την κύρια οθόνη του smartphone. Φωτεινή και πολύχρωμη προφύλαξη οθόνης στην οθόνη του τηλεφώνου λίγο πολύ καταναλώνουν ενέργεια. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε μια ασπρόμαυρη ταπετσαρία. Με αυτόν τον τρόπο, μειώνετε το ενεργειακό κόστος.

Κουβαλάτε πάντα το τηλέφωνο στα χέρια σας

10 τρόποι για να κάνετε την Μπαταρία του Smartphone σας να διαρκεί για περισσότερες μέρες - Εικόνα 4

Κατά τη διάρκεια ζεστού καιρού, προσπαθήστε να μην κουβαλάτε το τηλέφωνο όλη την ώρα. Λόγω της υψηλής θερμοκρασίας του αέρα, το smartphone θερμαίνεται και η θερμότητα από τα χέρια σας συμβάλλει σε ακόμη μεγαλύτερη υπερθέρμανση της μπαταρίας και ως αποτέλεσμα απώλεια ενέργειας.

Ενεργοποιείτε την αυτόματη περιστροφή της οθόνης

10 τρόποι για να κάνετε την Μπαταρία του Smartphone σας να διαρκεί για περισσότερες μέρες - Εικόνα 5

Απενεργοποιήστε τη λειτουργία «Αυτόματη περιστροφή οθόνης» και ενεργοποιήστε την μόνο εάν είναι απαραίτητο. Για αυτή τη λειτουργία ενεργοποιείται ένας ειδικός αισθητήρας, ο οποίος καταναλώνει μεγάλη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας.

Εκτελούνται εφαρμογές που δεν είναι σε χρήση

10 τρόποι για να κάνετε την Μπαταρία του Smartphone σας να διαρκεί για περισσότερες μέρες - Εικόνα 6

Ελέγχοντας το Instagram, το messenger και άλλες εφαρμογές, οι χρήστες απλά τις κλείνουν χωρίς να τερματίζουν τη λειτουργία τους. Αλλά τα προγράμματα συνεχίζουν να «τρώνε» την μπαταρία, λειτουργώντας στο παρασκήνιο. Επομένως, μην ξεχνάτε να κλείνετε περιοδικά όλα τα παράθυρα.

Επιλέγετε τη μέγιστη φωτεινότητα της οθόνης

10 τρόποι για να κάνετε την Μπαταρία του Smartphone σας να διαρκεί για περισσότερες μέρες - Εικόνα 7

Ενώ βρίσκεστε σε κλειστό χώρο, μειώστε τη φωτεινότητα της οθόνης τουλάχιστον κατά 30-40%. Συνήθως, αυτός ο φωτισμός είναι αρκετός για να δείτε κανονικά όλες τις πληροφορίες στην οθόνη, ώστε να μειώσετε το κόστος ενέργειας της μπαταρίας σας.

Όταν βρίσκεστε έξω, μην βάζετε τη φωτεινότητα στο μέγιστο. Χρησιμοποιήστε καλύτερα την ειδική λειτουργία «Προσαρμογή στις συνθήκες φωτισμού»: θα σας επιτρέψει να προβάλετε σωστά την οθόνη ακόμα και στον ήλιο και απενεργοποιείται αυτόματα μετά από 15 λεπτά.

Ενεργοποιείτε τη δόνηση

10 τρόποι για να κάνετε την Μπαταρία του Smartphone σας να διαρκεί για περισσότερες μέρες - Εικόνα 8

Η λειτουργία της δόνησης αποφορτίζει πολύ την μπαταρία. Επομένως, προσπαθήστε να τη χρησιμοποιήσετε μόνο όταν είναι απαραίτητο. Σε άλλες περιπτώσεις, χρησιμοποιήστε τη λειτουργία ήχου ή απενεργοποιήστε τελείως τον ήχο.

Δεν χρησιμοποιείτε αυτόματο κλείδωμα

10 τρόποι για να κάνετε την Μπαταρία του Smartphone σας να διαρκεί για περισσότερες μέρες - Εικόνα 9

Ορίστε η οθόνη του smartphone να απενεργοποιείται αυτόματα. Επιλέξτε τον ελάχιστο χρόνο για την απενεργοποίηση της οθόνης. Στη συνέχεια, η κατανάλωση της μπαταρίας θα μειωθεί, ακόμα και αν ξεχάσετε να κλειδώσετε το τηλέφωνο, τότε θα κλειδωθεί αυτόματα.

Ενεργοποιείτε το GPS, το Bluetooth και το Wi-Fi

10 τρόποι για να κάνετε την Μπαταρία του Smartphone σας να διαρκεί για περισσότερες μέρες - Εικόνα 10

Ο ενσωματωμένος GPS-πλοηγός, το Bluetooth και το Wi-Fi καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ενέργειας. Επομένως, αν σε μια συγκεκριμένη στιγμή δεν χρησιμοποιείτε αυτές τις λειτουργίες για να εντοπίσετε ή να μεταφέρετε δεδομένα – απενεργοποιήστε τα.

Δεν απενεργοποιείτε το τηλέφωνο

10 τρόποι για να κάνετε την Μπαταρία του Smartphone σας να διαρκεί για περισσότερες μέρες - Εικόνα 11

Για να κάνετε τη μπαταρία να διαρκεί περισσότερο, απενεργοποιήστε το smartphone για το βράδυ. Η μπαταρία θα κρυώσει κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και αποφύγει «δυσλειτουργίες» όταν θα ενεργοποιήσετε τη συσκευή και πάλι.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ