-

Τροχαίο στο Πέραμα: Η 22χρονη καταγράφει την σύγκρουση με ταχύτητα 210 χλμ – «Αλέξανδρε, δεν έχω πόδια» (βίντεο ντοκουμέντο)

Επικαιρότητα

Ένα συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο από το ανατριχιαστικό τροχαίο που σημειώθηκε ξημερώματα Χριστουγέννων στη λεωφόρο Σχιστού, στο Πέραμα, έχει προκαλέσει βαθύ σοκ σε όλη τη χώρα. Αυτό το φρικτό ατύχημα είχε ως αποτέλεσμα δύο νέα παιδιά, τον 28χρονο Αλέξανδρο και την 22χρονη Ηλιάνα, να χάσουν τα πόδια τους, σύμφωνα με την αναφορά του Mega.

Το βίντεο, το οποίο τραβήχτηκε από τη συνοδηγό, αποκαλύπτει την ανεπίτρεπτη ταχύτητα που εξέλισσε το αυτοκίνητο, το οποίο κινούνταν – σύμφωνα με τον πίνακα ελέγχου – με περισσότερα από 200 χιλιόμετρα την ώρα. Επιπλέον, καταγράφει τη στιγμή που το όχημα συγκρούεται με τις προστατευτικές μπάρες.

Οι περιγραφές της 22χρονης κοπέλας, καθώς βρισκόταν στο νοσοκομείο, σχετικά με αυτό που συνέβη, είναι ανατριχιαστικές. “Όταν συγκρουστήκαμε με το νησί, όλα έγιναν αμέσως τόσο τραγικά. Ο Αλέξανδρος μου λέει, ‘Ηλιάνα, πρέπει να τα έχω χάσει όλα.’ Κοίταξα προς τα κάτω, πήρα τα πόδια μου και είπα, ‘Αλέξανδρε, δεν έχω πόδια'”, δήλωσε η Ηλιάνα.

Βίντεο ντοκουμέντο

Συνέχισε να περιγράφει την τρομακτική κατάσταση: “Τρέχαμε, τρέχαμε πολύ”, αναφέροντας την ανεξέλεγκτη πορεία του αυτοκινήτου σε έναν δρόμο γεμάτο στροφές. Όταν εκτροχιάστηκαν και έπεσαν σε ένα σημείο όπου συναντιούνται οι προστατευτικές μπάρες, τα κάτω άκρα τους ακρωτηριάστηκαν από τις λάμες. “Δεν μπήκε καμία λάμα στα πόδια μου. Μου τα ξύρισε. Μου τα αποκόψαν. Δεν είχα πόδια, και τα σήκωνα τα πόδια μου”, δήλωσε η 22χρονη.

Σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή, η Ηλιάνα θυμάται πως ζητούσε την κόρη της: “Και έκλεισα το κινητό μετά τη σύγκρουση. Το δικό μου κινητό το βρήκε η μαμά. Το κινητό του Αλέξανδρου έδειξε το μήνυμα, ‘Μάλλον έχετε εμπλακεί σε ένα τροχαίο. Θέλετε βοήθεια;’. Και τότε φωνάξαμε ναι, αλλά φαίνεται ότι κανείς δεν μας άκουσε. Είμαστε εκεί, προς την κατεύθυνση της πυροσβεστικής. Και τότε του είπα, ‘Δεν έχω πόδια’. Και μου απάντησε, ‘Κοπελιά, αυτό δεν είναι δυνατόν, πρέπει να έχεις πόδια’. Και τους τα δείχνω και τους τα σηκώνω. Τα έχασα. Δεν είχα πόδια”, εξομολογείται η νεαρή κοπέλα σχετικά με τις τραγικές στιγμές που βίωσε.

Σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή, σκέφτεται την κόρη της: “Μου είπαν ότι ζητούσα και λέγαμε ‘Γωγώ’ στην εντατική. Η Γωγώ είναι η κόρη μου. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα και φώναξα ήταν ‘το παιδί μου, το παιδί μου'”, αναφέρει με συγκίνηση.

Ενώ αποκαλύπτει ότι φορούσαν ζώνη ασφαλείας κανονικά, επισημαίνει τη σημασία της: “Ήταν τελείως τυχαία η στιγμή που τράβηξα το βίντεο. Η προηγούμενη στιγμή χορεύαμε στο μαγαζί με τον αδελφό μου. Εκείνη η στιγμή ήταν αληθινά τυχαία. Φορούσαμε ζώνη ασφαλείας κανονικά. Αν δεν την φορούσαμε, δεν θα μιλούσαμε τώρα”, τονίζει.

Σήμερα, ο 28χρονος Αλέξανδρος παλεύει να αντιμετωπίσει τον αναπηρικό του χώρο ζωής, έχοντας χάσει το ένα πόδι και προσπαθώντας να διατηρήσει το άλλο. Η 22χρονη Ηλιάνα βρίσκεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, γνωρίζοντας πλήρως τη σοβαρότητα της ακρωτηρίασης στα πόδια της.

“Όταν η ψυχίατρος προσπάθησε να μου πει ότι δεν έχω πόδια, τη βγάζω από τη δύσκολη θέση και της λέω, ‘Κοίτα, το ξέρω ότι δεν έχω πόδια’. Και τότε εκείνη είχε εγκεφαλικό. Εφόσον τα κρατούσα, το ξέρω ότι δεν έχω πόδια”, καταλήγει η 22χρονη, αναφερόμενη στην ανυπόφορη πραγματικότητα που ζει.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ