-

Τσουρέκι άλαδο με ταχίνι και πορτοκάλι

Τσουρέκι άλαδο με ταχίνι και πορτοκάλι
Γλυκά

Νόστιμο τσουρέκι και νηστίσιμο

Τσουρέκι άλαδο με ταχίνι και πορτοκάλι

Δείτε πως θα το φτιάξετε:

Τι χρειαζόμαστε:

500 γρ. αλεύρι
100-165 γρ. ζάχαρη
125 ml ταχίνι
15 γρ. ξερή μαγιά
50 ml χλιαρό νερό
75 ml χυμό πορτοκαλιού στους 40 C
μαχλέπι, κακουλέ
λίγο αλάτι

Πώς το κάνουμε:

Βάζουμε τα υγρά υλικά στον αρτοπαρασκευαστή και έπειτα τα υπόλοιπα.

Ρυθμίζουμε στο πρόγραμμα του ζυμώματος.

Παρακολουθούμε τη ζύμη αν θέλει επιπλέον υγρό και συμπληρώνουμε με νερό ή χυμό.

Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, πλάθουμε όπως θέλουμε ένα τσουρέκι ή τσουρεκάκια και βάζουμε μαρμελάδα αν θέλουμε.

Πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ ή καστανή ζάχαρη.

Αφήνουμε να φουσκώσουν καμιά ώρα.

Ψήνουμε στους 180C για 20΄τα τουρεκάκια ή 30-35΄το τσουρέκι.

Αν θέλουμε, γλασάρουμε με λευκό ή γλάσο κουβερτούρας και χρωματιστή τρούφα

συνταγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ