-
Νόστιμο τσουρέκι και νηστίσιμο
Δείτε πως θα το φτιάξετε:
500 γρ. αλεύρι
100-165 γρ. ζάχαρη
125 ml ταχίνι
15 γρ. ξερή μαγιά
50 ml χλιαρό νερό
75 ml χυμό πορτοκαλιού στους 40 C
μαχλέπι, κακουλέ
λίγο αλάτι
Βάζουμε τα υγρά υλικά στον αρτοπαρασκευαστή και έπειτα τα υπόλοιπα.
Ρυθμίζουμε στο πρόγραμμα του ζυμώματος.
Παρακολουθούμε τη ζύμη αν θέλει επιπλέον υγρό και συμπληρώνουμε με νερό ή χυμό.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, πλάθουμε όπως θέλουμε ένα τσουρέκι ή τσουρεκάκια και βάζουμε μαρμελάδα αν θέλουμε.
Πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ ή καστανή ζάχαρη.
Αφήνουμε να φουσκώσουν καμιά ώρα.
Ψήνουμε στους 180C για 20΄τα τουρεκάκια ή 30-35΄το τσουρέκι.
Αν θέλουμε, γλασάρουμε με λευκό ή γλάσο κουβερτούρας και χρωματιστή τρούφα