-

Βασίλης Καρράς: «Όταν τραγούδησα για πρώτη φορά, ο δρόμος έκλεισε από το κόσμο»

Επικαιρότητα

Η εκπομπή “Ενώπιος Ενωπίω” αφιέρωσε μια ειδική στιγμή στη μνήμη του Βασίλη Καρρά, παρουσιάζοντας την τελευταία συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου. Ο Βασίλης Καρράς, ένας αξέχαστος καλλιτέχνης, έφυγε από τη ζωή πρόσφατα, μετά από μια σκληρή μάχη με την υγεία του.

Η απώλειά του έχει προκαλέσει βαθύ πόνο σε φίλους, συγγενείς, συναδέλφους και στο κοινό που τον αγάπησε μέσα από τα τραγούδια του. “Είναι σαν να γράφεται ένα μικρό βιβλίο, η ιστορία των συναισθημάτων μου. Βίωσα πόνο, λύπη, αλλά και μεγάλες χαρές. Για να γίνεις μέρος της ζωής κάποιου, πρέπει να είσαι αυθεντικός και να μιλάς πάντα την αλήθεια”, είπε ο ίδιος στη συνέντευξή του.

Ο Καρράς αναφέρθηκε στις δυσκολίες των αρχών της καριέρας του, όπου μαζί με τον αδελφό του κόλλαγαν αφίσες στους δρόμους και εργάζονταν σε διάφορες δουλειές για να επιβιώσουν. Αναφέρει επίσης τη στήριξη που έλαβε από τον Μίμη Πλέσσα στα πρώτα του βήματα.

Αναπολώντας τα παιδικά του χρόνια, ανέφερε ένα συγκινητικό γεγονός του 1959, όταν ήταν 8-9 χρονών και είχε ακούσει για πρώτη φορά το τραγούδι του Καζαντζίδη “Τελευταίο βράδυ μου”. Αυτή η εμπειρία τον ενέπνευσε να ακολουθήσει την καριέρα του στη μουσική.

Σε μια άλλη περίπτωση, ενώ βρισκόταν σε ένα ταβερνάκι με φίλους, του προτάθηκε να τραγουδήσει και αυτό τον οδήγησε στο να αναλάβει μισό πρόγραμμα σε ένα μαγαζί με λαϊκή μουσική. Η πρώτη του παρουσίαση έγινε εξαιρετικά δημοφιλής, προκαλώντας μεγάλο συνωστισμό και την παρέμβαση της αστυνομίας.

Ο Βασίλης Καρράς άφησε πίσω του ένα ανεξίτηλο στίγμα στην ελληνική μουσική σκηνή, με τη ζωή και την καριέρα του να εμπνέουν και να συγκινούν.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ