-

Βόλτα στα εγκαταλελειμμένα μέρη που κυριεύτηκαν από τη φύση

Βόλτα στα εγκαταλελειμμένα μέρη που κυριεύτηκαν από τη φύση
Μυστήρια
Φύση

Ανατριχιαστικές φωτογραφίες από «στοιχειωμένα» κτίρια και τις τοποθεσίες.

Μια σειρά από πολύ ενδιαφέρουσες φωτογραφίες δημοσιεύει η βρετανική Daily Mail από τον συνεχώς αναπτυσσόμενο κόσμο καθώς υπάρχουν περιοχές που έχουν παραμεληθεί και να ξεχαστεί το πέρασμα του χρόνου.

Απόκοσμες φωτογραφίες από μέρη σε όλο τον κόσμο που έχουν εγκαταλειφθεί και μοιάζουν «στοιχειωμένα» και κτίρια που έχουν κυριευτεί πλέον από τη φύση. Αυτά τα εγκαταλελειμμένα μέρη κάποτε ήταν γεμάτα ζωή αλλά πλέον έχουν παραδοθεί στη φύση με την πάροδο των ετών.

Μεταξύ άλλων σε αυτή τη σπάνια συλλογή με φωτογραφίες βρίσκονται τα Βαρώσια στην Αμμόχωστο της Κύπρου και ένα εγκαταλελειμμένο θεματικό πάρκο στην Ιαπωνία που ήταν εμπνευσμένο από την Disneyland.

Δείτε τις φωτογραφίες:

1. Εν καιρώ πολέμου τα θαλάσσια οχυρά στις εκβολές του Τάμεση χτίστηκαν για την προστασία της Αγγλίας ενάντια στις επιθέσεις από τη ναζιστική Γερμανία.

Τώρα τα εγκαταλελειμμένα απομεινάρια, επτά μίλια ανοικτά των ακτών της Whitstable, στο Κεντ στέκουν ερειπωμένα και σύμφωνα με την Daily Mail θα μπορούσαν να έχουν μετατραπεί σε πολυτελή θέρετρα…

Βόλτα στα εγκαταλελειμμένα μέρη που κυριεύτηκαν από τη φύση - Εικόνα3

2. Το Ανατολικό κρατικό σωφρονιστήριο στην Πενσυλβάνια σχεδιάστηκε για τους εγκληματίες και την τιμωρία τους μέσα από βασανιστήρια και μήνες στην απομόνωση.

Η φυλακή έκλεισε το 1971 αλλά είναι ανοικτή για επισκέψεις τουριστών από το 1994.

Βόλτα στα εγκαταλελειμμένα μέρη που κυριεύτηκαν από τη φύση - Εικόνα4

3. Μυστηριώδης και ταυτόχρονα όμορφη είναι η σήραγγα της Αγάπης στην Ουκρανία.

Ο φυσικός διάδρομος εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από ένα ιδιωτικό τρένο που μεταφέρει κορμούς περίπου τρεις φορές την ημέρα, αλλά εκτός αυτού είναι επίσης ένα δημοφιλές μέρος να εξερευνήσουν οι τουρίστες.

Βόλτα στα εγκαταλελειμμένα μέρη που κυριεύτηκαν από τη φύση - Εικόνα5

4. Σε αυτό το εγκαταλειμμένο ψαροχώρι στο νησί Shengshan, στην επαρχία Zhejiang της Κίνα τα αμπέλια έχουν «σκαρφαλώσει» στους παλιούς πέτρινους τοίχους, περνώντας μέσα από τα παράθυρα και τις πόρτες.

Το ψαροχώρι έχει «ανακτηθεί» από τη μητέρα φύση και οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από τον ερασιτέχνη φωτογράφο Qing Jian είναι εντυπωσιακές.

Βόλτα στα εγκαταλελειμμένα μέρη που κυριεύτηκαν από τη φύση - Εικόνα6

5. Το Nara Dreamland χτίστηκε το 1961 ως απάντηση της Ιαπωνίας στην Disneyland, η οποία είχε ανοίξει στην Καλιφόρνια την προηγούμενη δεκαετία.

Προς το τέλος της ζωής του, το πάρκο λειτουργούσε με πολύ χαμηλό αριθμό επισκεπτών και τελικά αναγκάστηκε να κλείσει.

Βόλτα στα εγκαταλελειμμένα μέρη που κυριεύτηκαν από τη φύση - Εικόνα7

6. Ένα από τα πιο όμορφα πλάνα της φωτογράφου Anna Mika είναι εκείνο του φωτός μέσω ενός βιτρό παραθύρου σε μια ξεχασμένη ορθόδοξη εκκλησία στην Πολωνία.

Βόλτα στα εγκαταλελειμμένα μέρη που κυριεύτηκαν από τη φύση - Εικόνα8

7. Τα καιρικά φαινόμενα και η εγκατάλειψη δημιούργησαν την εικόνα για αυτή την παγωμένη φωτογραφία σε ένα παλιό νοσοκομείο στην Πολωνία, με τα πλακάκια να βρίσκονται σκορπισμένα στο πάτωμα.

Βόλτα στα εγκαταλελειμμένα μέρη που κυριεύτηκαν από τη φύση - Εικόνα9

8. Σκουριασμένα απομεινάρια: Το υπερωκεάνιο SS America, επίσης γνωστό ως American Star, ναυάγησε το 1993 στα ανοικτά της Φουερτεβεντούρα στις Καναρίους Νήσους κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας μετά από μια μακρά «καριέρα» που ξεκίνησε το 1939.

Τώρα έχει παραδοθεί στα κύματα…

Βόλτα στα εγκαταλελειμμένα μέρη που κυριεύτηκαν από τη φύση - Εικόνα10

9. Τα Βαρώσια στην Αμμόχωστο της Κύπρου συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των «στοιχειωμένων» τοποθεσιών της Daily Mail.

Λεηλατημένα και ακατοίκητα εδώ και 40 χρόνια ,τα φαίνονται ακόμη και την ημέρα σαν φάντασμα… Το θέρετρο εγκαταλείφθηκε όταν εισέβαλαν τα τουρκικά στρατεύματα το 1974 και σήμερα είναι περιφραγμένο και έρημο.

Βόλτα στα εγκαταλελειμμένα μέρη που κυριεύτηκαν από τη φύση - Εικόνα11

10. Μία από τις πιο τρομακτικές θέσεις είναι η εγκαταλελειμμένη ζώνη καταστροφής του Τσερνομπίλ, όπου τα κτίρια και τα λούνα πάρκ είναι ανέγγιχτα από τα ανθρώπινα χέρια, με τα παιδικά παιχνίδια να είναι διάσπαρτα μέσα στα νηπιαγωγεία και τους δημόσιους χώρους να κυριεύονται από τη φύση.

Βόλτα στα εγκαταλελειμμένα μέρη που κυριεύτηκαν από τη φύση - Εικόνα12

11. Ο φάρος Tillamook Rock στο Όρεγκον άναψε το 1881 και είχε το παρατσούκλι Terrible Tilly λόγω του επικίνδυνου ταξιδιού που οι φαροφύλακες αντιμετώπιζαν για να φτάσουν εκεί.

Το κτίριο υπέστη σοβαρές ζημιές από τις καταιγίδες και τελικά παροπλίστηκε κατά την δεκαετία του 1950.

Βόλτα στα εγκαταλελειμμένα μέρη που κυριεύτηκαν από τη φύση - Εικόνα13

12. Η Chemin de Fer de Petite ceinture είναι μια εγκαταλελειμμένη σιδηροδρομική γραμμή στο Παρίσι. Ήταν μια γραμμή μεταξύ των κυρίων σιδηροδρομικών σταθμών του Παρισιού.

Εγκαταλελειμμένη εν μέρει από το 1934, η όμορφη ζώνη, στο κέντρο του Παρισιού είναι ένας θησαυρός για τους λάτρεις της φύσης.

Βόλτα στα εγκαταλελειμμένα μέρη που κυριεύτηκαν από τη φύση - Εικόνα14

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ