-

Βόρεια Εύβοια – Κακοκαιρία Elias: Σε απόγνωση οι κάτοικοι – «Θα καταφέρουμε να γίνουμε ξανά χωριό;»

Εικόνες βιβλικής καταστροφής επικρατούν στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας από την κακοκαιρία Elias. Η επόμενη μέρα βρίσκει τους ανθρώπους να επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τις καταστροφές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία. Αν και δεν έχει βρέξει από το μεσημέρι της Πέμπτης, το αποτύπωμα της κακοκαιρίας είναι αποκαρδιωτικό.

Μεγάλες καταστροφές στο οδικό δίκτυο, χείμαρροι εξακολουθούν να ρέουν πάνω στους δρόμους, πλημμυρισμένα σπίτια, άνθρωποι με τα λάστιχα στα χέρια να προσπαθούν να βγάλουν τη λάσπη από τα σπίτια τους. Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Αλέξανδρος Μέμος βρέθηκε στις Γούβες και όπως περιγράφει οι τεράστιοι όγκοι νερού και φερτών υλικών που έχουν πέσει στους κεντρικούς δρόμους είχαν ως αποτέλεσμα το χωριό να αποκλειστεί.

Στη Λίμνη Ευβοίας η εικόνα είναι αποκαρδιωτική αφού η θάλασσα έχει μετατραπεί σε μια πραγματική λάσπη.

Στις Ροβιές, και συγκεκριμένα στην Κρύα Βρύση, όπως περιγράφει ο δημοσιογράφος, ένα σπίτι ξεριζώθηκε κυριολεκτικά και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Από χθες το μεσημέρι έχουν αυξηθεί πάρα πολύ τα χωματουργικά μηχανήματα που δουλεύουν για να αποκαταστήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες ζημιές μπορούν.

Συγκλονίζει κάτοικος που είδε το χωριό της να έχει καταστραφεί:«Άραγε θα καταφέρουμε να γίνουμε ξανά χωριό;» αναρωτήθηκε.

 

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ