-

Χαιρόσασταν με το τραγούδι «Macarena»; Ήρθε η ώρα να μάθετε τι έλεγε!

Χαιρόσασταν με το τραγούδι «Macarena»; Ήρθε η ώρα να μάθετε τι έλεγε!

Καλύτερα να προετοιμαστείτε ψυχολογικά πριν συνεχίσετε την ανάγνωση αυτού του κειμένου, γιατί τα πράγματα θα γίνουν αρκετά δύσκολα.

Όπως όλοι θυμάστε, το 1994 το ντουέτο των Ισπανών Los del Rio κυκλοφόρησε το εν λόγω κομμάτι που, σύντομα, έγινε το απόλυτο hit.

Έκτοτε, η κολλητική μελωδία του και οι διάσημες χορευτικές του κινήσεις έγιναν το επίκεντρο άπειρων εκδηλώσεων, οικογενειακών μαζώξεων, εταιρικών πάρτυ κλπ. Με λίγα λόγια, το «Macarena» άφησε το σημάδι του σε μια ολόκληρη γενιά.

Να όμως που η ομάδα του Discratify κατάφερε να μολύνει τις αγνές, αθώες αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων (όλων όσων ήμασταν παιδιά στα 90s, για να είμαστε ακριβείς). Πώς το έκανε; Βάζοντας κάτω μια ομάδα ανθρώπων που είχαν μεγαλώσει με αυτό το τραγούδι και εξηγώντας τους το πραγματικό νόημά του.

Όπως εξηγεί το βίντεο που θα δείτε παρακάτω -με τη βοήθεια της αγγλικής έκδοσης του τραγουδιού- το «Macarena» δεν ήταν ποτέ αυτό που νομίζαμε, δηλαδή ένα χαρούμενο, διασκεδαστικό τραγουδάκι.

Προσπαθήσαμε να αποδώσουμε στα ελληνικά τη, μεταφρασμένη από τα ισπανικά, αγγλική εκδοχή του τραγουδιού, για να πάρετε μια καλύτερη εικόνα:

«Δώσε χαρά στο κοpμί σου, Μακαρένα

Επειδή το κοpμί σου προορίζεται για να δίνει χαρά και όμορφα πράγματα

Δώσε χαρά στο κοpμί σου, Μακαρένα

Χέι, Μακαρένα!

Η Μακαρένα έχει ένα αγόpι του οποίου το όνομα

Του οποίου το επίθετο είναι Vitorino

Κι ενώ αυτός κατατάχθηκε εθελοντής στον στρατό

Αυτή πηγαίνει με δυο φίλους του (….)

Η Μακαρένα ονειρεύεται το Corte Ingles*

(*το μεγαλύτερο εμπορικό κατάστημα της Ισπανίας)

Και αγοράζει τα πιο μοντέρνα ρούχα

Θα ήθελε να ζει στην Νέα Υόρκη

Και να αποπλαvήσει ένα νέο αγόpι… άααι!»

Όπως μάλλον καταλάβατε μέχρι τώρα, το τραγούδι μιλά για ένα κορίτσι που λέγεται Μακαρένα, η οποία απατά το αγόpι της με δύο φίλους (δικούς της; δικού του;), ενώ αυτός είναι φαvτάρος κάπου μακριά. Μιλάμε για πραγματική οικογενειακή διασκέδαση, όχι αστεία.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ