-

Χιλή: Μωρό γεννήθηκε με βάρος άνω των 7 κιλών – Υπό νοσηλεία με επιπλοκές

Χιλή: Ένας Ρεκόρ Γέννησης με Μωρό Βάρους 7 Κιλών

Στη Χιλή, ένα εντυπωσιακό γεγονός σημειώθηκε την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου. Γεννήθηκε το βαρύτερο μωρό που έχει καταγραφεί ποτέ στη χώρα, ζυγίζοντας 7,105 κιλά και με ύψος 57 εκατοστά. Αυτό το σπάνιο γεγονός προκάλεσε ανάμεικτα συναισθήματα, αφού εκτός από τη χαρά για τη γέννηση, υπήρχε και αγωνία για την υγεία του βρέφους και της μητέρας, που και οι δύο νοσηλεύονται.

Η μαιευτήρας Μαρσία Βενέγκας δήλωσε ότι είναι εξαιρετικά σπάνιο να γεννιέται ένα μωρό με βάρος άνω των επτά κιλών. Σημείωσε επίσης ότι το προηγούμενο ρεκόρ για το βαρύτερο νεογέννητο στη Χιλή ήταν 6,7 κιλά. Επιπρόσθετα, εξήγησε ότι τέτοια βρέφη μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο υπογλυκαιμίας, ίκτερου και πολυκυτταραιμίας.

Επιπλοκές Και Νοσηλεία στο Νοσοκομείο

Σύμφωνα με το Reuters, το μωρό γεννήθηκε σε νοσοκομείο της Κουρανιλάχουε αλλά λόγω επιπλοκών στην υγεία του, χρειάστηκε να μεταφερθεί σε ένα νοσοκομείο στην Κονσεπσιόν, περίπου 500 χιλιόμετρα νότια του Σαντιάγο. Η μητέρα του βρέφους παραμένει στο νοσοκομείο Κουρανιλάχουε και αναμένεται να πάρει σύντομα εξιτήριο.

Η γέννηση αυτού του μωρού αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για τη χώρα και έχει προσελκύσει την προσοχή όχι μόνο των ιατρικών κύκλων αλλά και του ευρύτερου κοινού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ