-
Γευστική μακαρονάδα με σύγκλινο Μάνης, σάλτσα ντομάτας, λαχανικά και φέτα.
Ένα πλούσιο γεύμα με μοναδικά ελληνικά προϊόντα.
Προετοιμασία: 5 λεπτά
Μαγείρεμα: 20 λεπτά
Μερίδες: 4
500 γρ. σπαγγέτι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 καρότα καθαρισμένα, κομμένα σε κυβάκια τριμμένα
1 κολοκυθάκι καθαρισμένο, κομμένο σε κυβάκια τριμμένα
300 γρ. σύγκλινο κομμένο σε κυβάκια
1 συσκευασία ντοματάκια κονκασέ
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
100 γρ. φέτα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά.
Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, τα καρότα και το κολοκυθάκι. Αλατοπιπερώνουμε και μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε το σύγκλινο και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά μέχρι να συμπυκνωθεί και να δέσει η σάλτσα. Βγάζουμε από την κατσαρόλα με μία τσιμπίδα τα ζυμαρικά (χωρίς να τα σουρώσουμε) και τα μεταφέρουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με τη φέτα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως.