-

Χρήσιμες συμβουλές καθαριότητας για να κάνετε το σπίτι σας να αστράφτει μέσα σε ελάχιστο χρόνο!

Σπίτι

Ξοδεύετε ολόκληρο το Σαββατοκύριακο προσπαθώντας να κάνετε τον χώρο σας απόλυτα καθαρό, αλλά την επόμενη μέρα μοιάζει να μην το καθαρίσατε ποτέ;

Μπορεί να σας έχουμε μια λύση! Κάποια μέρη στο σπίτι σας δεν χρειάζεται να καθαρίζονται πολύ συχνά, έτσι βάλτε τα σφουγγαράκια και τις σφουγγαρίστρες σας στην άκρη. Απλά πρέπει να καταλήξετε σε ένα πρόγραμμα καθαρισμού που θα σας βοηθήσει να παραμείνετε οργανωμένοι και να κρατήσετε το σπίτι σας καθαρό.

Κάθε μέρα

23 Χρήσιμες συμβουλές καθαριότητες για να κάνετε το σπίτι σας να αστράφτει μέσα σε ελάχιστο χρόνο! - Εικόνα 2

Για να αποφύγετε τους λεκέδες από νερό, θυμηθείτε να σκουπίζετε το νεροχύτη από ανοξείδωτο χάλυβα.

Πλακάκια μπάνιου: χρησιμοποιήστε βρεκτήρα παραθύρων για να αποφύγετε τη μούχλα του μπάνιου.

Πιάτα: Μην αφήνετε ποτέ βρώμικα πιάτα όλη τη νύχτα και μην τα αφήνετε να μουλιάσουν πολύ. Το βρώμικο νερό είναι φιλικό περιβάλλον προς τα βακτήρια.

Το τραπέζι και οι πάγκοι κουζίνας θα πρέπει να καθαρίζονται με ένα υγρό πανί για να αφαιρεθούν τα υπολείμματα των τροφών.

Πλυντήριο: μην περιμένετε μέχρι να γεμίσετε το πλυντήριο. Πλύνετε τα ρούχα σας κάθε μέρα, ώστε να μην αφήσετε τα βακτήρια να πολλαπλασιάζονται στα βρώμικα σας ρούχα.

Μια φορά την εβδομάδα

23 Χρήσιμες συμβουλές καθαριότητες για να κάνετε το σπίτι σας να αστράφτει μέσα σε ελάχιστο χρόνο! - Εικόνα 3 Τα κλινοσκεπάσματα πρέπει να πλένονται ξεχωριστά από τα ρούχα σας σε υψηλή θερμοκρασία, ταξινομημένα ανά τύπο υφάσματος. Πρώτα, σκουπίστε το πάτωμα ή βάλτε ηλεκτρική σκούπα και καθαρίστε με μια ελαφρώς βρεγμένη σφουγγαρίστρα. Σημαντικό! Καθαρίστε το πάτωμα 3 φορές την εβδομάδα εάν έχετε μικρά παιδιά ή κατοικίδια ζώα.

Καθαρίστε τα ντουλαπάκια μπάνιου και τα ράφια τοίχου με απολυμαντικό διάλυμα και κρατήστε τις οδοντόβουρτσες σε κλειστά ντουλάπια.

Έπιπλα: Χρησιμοποιήστε πανιά μικροϊνών για να καθαρίσετε τα έπιπλά σας (δεν θα αφήσουν καμία γρατζουνιά). Αφαιρέστε λιπαρούς λεκέδες από τις συσκευές κουζίνας χρησιμοποιώντας υγρό πιάτων και ζεστό νερό. Όταν καθαρίζετε βρύσες κουζίνας και μπάνιου, χρησιμοποιήστε προϊόντα που δεν περιέχουν χλώριο ή ισχυρά οξέα.

Μια φορά το μήνα

23 Χρήσιμες συμβουλές καθαριότητες για να κάνετε το σπίτι σας να αστράφτει μέσα σε ελάχιστο χρόνο! - Εικόνα 4

Για το φούρνο μικροκυμάτων, χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα. Είναι το καλύτερο προϊόν που χρησιμοποιείται στο σμάλτο και καταπολεμά τις οσμές.

Φίλτρο ηλεκτρικής σκούπας: Όταν αδειάζετε το δοχείο μην ξεχάσετε να καθαρίσετε και το φίλτρο.

Περσίδες και αεραγωγοί: πριν χρησιμοποιήσετε σαπούνι και νερό, σκουπίστε τις σχάρες χρησιμοποιώντας ηλεκτρικό σκουπάκι χαμηλής ισχύος. Χρησιμοποιήστε ξεσκονιστήρι κατά του στατικού ηλεκτρισμού ή άλλες μαλακές βούρτσες για να καθαρίσετε φωτιστικά τοίχου και δαπέδου.

Κάθε 3-6 μήνες

23 Χρήσιμες συμβουλές καθαριότητες για να κάνετε το σπίτι σας να αστράφτει μέσα σε ελάχιστο χρόνο! - Εικόνα 5

Ψυγείο: η μαγειρική σόδα θα εξουδετερώσει τις μυρωδιές και θα αφήσει το ψυγείο σας απόλυτα καθαρό.

Μαξιλάρια, κουβέρτες και στρώματα: αν δεν μπορείτε να τα καθαρίσετε σωστά, αφήστε τα τουλάχιστον στον ήλιο για λίγες ώρες για να απαλλαγείτε από ακάρεα σκόνης.

Απαλλαγείτε από μούχλα από τις κουρτίνες του μπάνιου: πλύντε τις στο πλυντήριο σας, στη συνέχεια στεγνώστε τις καλά στον ήλιο.

Φίλτρα απορροφητήρα κουζίνας: βυθίστε τα σε καυτό νερό για μερικά λεπτά. Καθαρίστε με αφρό από υγρό πιάτων και ξεπλύνετε καλά.

Φούρνος: πριν από τον καθαρισμό με απορρυπαντικά, προθερμαίνετε το φούρνο για 20 λεπτά.

Μια φορά το χρόνο

23 Χρήσιμες συμβουλές καθαριότητες για να κάνετε το σπίτι σας να αστράφτει μέσα σε ελάχιστο χρόνο! - Εικόνα 6

Χαλιά και ταπετσαρίες: Χρησιμοποιήστε ειδικά καθαριστικά για να αφαιρέσετε βρωμιά και λεκέδες. Σημαντικό! Καθαρίστε κάθε 6 μήνες σε περίπτωση που έχετε κατοικίδια ζώα.

Παράθυρα: Ποτέ μην καθαρίζετε τα παράθυρα σε μια ηλιόλουστη μέρα επειδή τα καθαριστικά που εφαρμόζονται σε ζεστό γυαλί στεγνώνουν πολύ γρήγορα, αφήνοντας περισσότερους λεκέδες. Σημαντικό! Αν τα παράθυρά σας βλέπουν πολυσύχναστο δρόμο με μεγάλη κίνηση, καθαρίστε τα κάθε 6 μήνες.

Κουρτίνες: Ανάλογα με τον τύπο του υφάσματος, πλύνετε τις κουρτίνες στο πλυντήριο σας ή χρησιμοποιήστε ατμοσίδερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ